29/11/2020

Întâlnirea prefectului de Timiș cu conducerea DSP

Prefectul Liliana Oneț a participat, în urmă cu două zile, la Inspectoratul Școlar Timiș, la o întâlnire cu conducerea Direcției de Sănătate Publică și a Inspectoratului în vederea găsirii soluțiilor pentru problemele legate de începerea cursurilor în școli. Sunt puse în discuție trei scenarii, în funcție de situația epidemiologică la  nivelul localităților (numărul de infectări la mia de locuitori): scenariul verde, care presupune că toți copiii vor merge la școală,  cel galben presupune educație mixtă: față în față și online, în timp ce un scenariu roșu ar ține cursurile doar în mediu virtual.

S-a decis realizarea unei proceduri în baza căreia să se realizeze comunicarea datelor în baza căreia să se poată lua decizia pentru modul în care vor funcționa școlile. Este vorba de faptul că pe baza datelor referitoare la situația epidemiologică din localități (primite de la DSP), Consiliile de Administrație ale școlilor vor face propuneri privind scenariul în care va funcționa școala, iar conducerea fiecărei unității de învățământ va trimite hotărârea CA către Inspectoratul Școlar Județean (care centralizează datele din toate școlile) iar după avizul ISJ propunerile vor fi trimise spre avizare Direcției de Sănătate Publică.  Totodată, propunerile vor fi transmise Comitetului pentru Situații de Urgență care va emite, în cursul săptămânii viitoare,  hotărârea privind scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ pentru începutul anului școlar 2020-2021.

Totodată, s-a decis că începând de luni echipe ale Direcției de Sănătate Publică, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Inspectoratului Școlar Județean vor face monitorizări în școli, pentru a spriji rezolvarea problemelor din fiecare unitate de învățământ.

De asemenea, a avut loc, în sistem videoconferință, o ședință la care au participat prefectul Liliana Oneț, conducerile Inspectoratului Școlar Județean și Direcției de Sănătate Publică Timiș cu primarii unitaților administrative-teritoriale din Timiș. În cadrul întâlnirii s-au pus în discuție problemele legate de triajul epidemiologic din fiecare zi din unitățile școlare, transportul școlar al elevilor și asigurarea cu dezinfectanți, resopectiv dezinfectarea școlilor.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share