Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște, a organizat miercuri, 18.09.2024, începând cu ora 11:00, în Campusul universitar, sala Oxford, o masă rotundă cu tema „Integrarea studenților/absolvenților Facultății de Științe Economice pe piața muncii”.
La întâlnire au fost prezenți studenți, profesori și reprezentanți ai mediului antreprenorial, autorităților administrației publice locale, județene și reprezentanți ai mediului educațional, printre care menționăm: Consiliul Județean Dâmbovița, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița, Oficiul Național Registrul Comerțului, Corpul Experților Contabili și Contabili Autorizați (CECCAR) – Filiala Dâmbovița, Garanti BBVA, BCR – Sucursala Dâmbovița, BRD, Parcul Industrial Moreni, Beko, Cromsteel SA, Fiori Travel SRL, Hotel Peștera, Expertiza Anghel, Prof Consult SRL.
Discuțiile au vizat oportunitățile de angajare ale tinerilor și provocările pe care absolvenții le confruntă în momentulintegrării lor pe piața muncii.
De asemenea, a fost subliniată importanța colaborării între mediul academic și cel privat, precum și a adaptării Planurilor de învățământ, pentru a pregăti studenții în vederea unei inserții rapide și eficiente în câmpul muncii.
Gazda evenimentului, Decanul Facultății de Științe Economice, conf. univ. dr. Cristina-Maria ȘTEFAN, a menționat faptul că universitatea a câștigat 5 stagii de practică, dintre care unul dedicat studenților economiști, astfel colaborarea cu antreprenorii vine atât în sprijinul acestora, cât și în sprijinul dezvoltării universității, al Municipiului Târgoviște și al business-urilor locale.
Prorectorul Universității „Valahia” din Târgoviște, prof. univ. dr. Florin RADU, a subliniat ideea că aceste inițiative vor contribui la creșterea gradului de angajabilitate al absolvenților, dar și la dezvoltarea unor competențe practice esențiale în cariera lor profesională.
Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, prof. Valentin STANCU, a vorbit despre importanța colaborării între mediul preuniversitar și universitar. S-a accentuat nevoia de cadre didactice cu experiență în sectorul privat, în special în domeniul economic, deoarece formarea continuă prin masterate sau alte programe ar ajuta cadrele didactice să înțeleagă mai bine mediul privat. Mai mult, a evidențiat faptul că formarea tinerilor încă din mediul preuniversitar, le dezvoltă curajul și reprezentarea de sine.
Întâlnirea organizată a reprezentat un bun prilej pentru a identifica noi oportunități de colaborare menite să consolideze competențele antreprenoriale ale studenților, absolvenților și implicit, să dezvolte mediul de afaceri.
COMPARTIMENTUL DE RELAȚII PUBLICE
DACA TI-A PLĂCUT URMĂREȘTE PAGINA NOASTRA!!
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Marea Britanie vrea să mute în România zeci de migranți blocați pe o insulă secretă a Regatului Unit și a SUA
Trei femei au delapidat circa 4.000.000 de lei de la Teatrul Bulandra din București
Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la New York după ce pilotul a murit în timpul zborului
Diana Șoșoacă este scoasă din cursa pentru alegerile prezidențiale. CCR i-a respins candidatura la Președinția României
Piperea: 1500 de lire au primit părinții pentru a-și testa copiii cu vaccinul Moderna
Polițiștii criminaliști au descins din nou la Spitalul Pantelimon. Au fost ridicate toate telefoanele mobile ale medicilor de la ATI
LIFE STYLE
Povestea unui medic care s-a vindecat de cancer. Legătura dintre cancer și stres
Doi medici vorbesc despre tratarea cancerului cu Zeolit – Un mineral cu o formulă unică de eliminare a metalelor grele din organism
Întrebări pe care să le adresezi copilului tău în loc de ”Cum a fost la școală?”
Bărbații amabili și carismatici în public, agresivi si duri cu familia
Când corpul ne vorbește prin durere sau diverse afecțiuni ne trimite mesaje din subconștient
DESTINATII
Festivalul Tocanului la Novaci
Ziua națională a gestronomiei și vinului românesc
Peştera Ialomiţei trece la programul de iarnă din 1 octombrie 2024
România și-a stabilit strategia pentru dezvoltarea turismului
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Primul Institut de Menopauză, Andropauză și Longevitate se lansează pe 21 octombrie
Ai un somn agitat în ultima vreme? Află acum ce poți face pentru a dormi relaxat
Cum s-a vindecat de cancer o femeie din Cluj-Napoca. Tratamentul care i-a salvat viața
”Depistează.Tratează.Vindecă. Învinge cancerul de sân, pas cu pas!”
”Împreună putem găsi soluții și promova bune practici, astfel încât bătrânețea să fie frumoasă!”
La sfârșitul anului 2020, existau 7,8 milioane de femei în viață care au fost diagnosticate cu cancer la sân
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
MILITARII CHEAMĂ SOCIETATEA CIVILĂ LA PROTEST CHIAR DE ZIUA ARMATEI!
Sănătoși în mod E.G.A.L.
CROSUL VIITORILOR CAMPIONI