Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Între Florii și Înviere

AZI LA NOI CÂNTĂ TOT NATUL | Duminică, 9 aprilie, ora 18:00 | Sala „Capitol”, Filarmonica „Banatul”
Pe 9 aprilie, Ansamblul „Timișul” sărbătorește Floriile, cu participarea instrumentiștilor, a dansatorilor de la Ansamblul „Timișul” și a invitaților speciali: psihoterapeutul Mircea Dragu, avocatul Paul Ciucur, Laurețiu Pleșa, director al Teatrului pentru Copii și Tineret „Merlin”, solista Phaser, Carina Dumitru, actorii Dana Borteanu și Ionuț Pîrvulescu, artistul vizual Tiberiu Giucă, muzicienii Zoli Toth și Horea Crișovan, scriitorul Robert Șerban și Dorel Săndesc, director al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brânzeu” Timișoara. Soliști: Andreea Voica și Ionuț Dolănescu. Maeștri-coregrafi: Maria Topciov și Ciprian David. Dirijor: Deian Galetin. Prezintă: Florin Mihoc.
Partener: Filarmonica „Banatul”. Partener media: TVR Timișoara
Accesul se face pe bază de bilete, disponibile la Casa de Cultură (Str. Miron Costin nr.2), până mâine, vineri, 7 aprilie, ora 14:00.

Născut pe 26 februarie 1972, Ionuț Dolănescu este, fără umbră de îndoială, unul dintre cei mai titrați interpreți români de muzică populară din toate timpurile.
A urmat cursurile Liceului „Dinu Lipatti”, secția Nai, din București și este absolvent al Academiei de Muzică „Ciprian Porumbescu”, secția Compoziție, muzicologie, pedagogie, apoi al Conservatorului „Serghei Rachmaninoff” din Paris (2000-2003). Are un Master în Arta muzicală.
Cariera lui Ionuț Dolănescu a început din copilărie. Fiu al cunoscuților soliști de muzică populară Maria Ciobanu și Ion Dolănescu, a debutat pe scenă la 9 ani, alături de tatăl său și de ansamblul „Rapsodia română”, condus de Ion Budișteanu.
În 1995 a devenit solist al Centrului Național de Artă „Tinerimea Română”. A înregistrat 10 albume, dintre care 7 cu orchestra de lăutari din Chișinău. A fost prezentator al emisiunii „Folclorul contra-atacă”, în perioada 2004-2005.
Duminică, de Florii, Ionuț Dolănescu este invitatul nostru, al Ansamblului „Timișul” și suntem onorați peste măsură că ne va fi alături.

Nu există bănățean care să nu o cunoască și îndrăgească pe Andreea Voica… Vocea cu V mare a Banatului și una dintre cele mai apreciate soliste de muzică populară de la noi.
Născută pe 16 august 1975, la Reşiţa, Andreea a urmat cursurile Liceului de Matematică-Fizică, apoi și-a continuat studiile la New-York, fiind absolventă a Universităţii „St.John’s University”, profilul „business-management”, cu titlul onorific „summa cum laude”.
A început să cânte la vârsta de 6 ani. După activități la Casa Pionierilor și Ateneul Tineretului, ca solistă şi ca dansatoare, au urmat colaborări cu multe ansambluri de profesionişti şi amatori, turnee, atât în ţară cât şi peste hotare.
A imprimat nouă discuri, dintre care unul în duet cu mama sa, Nicoleta Voica, și un material Electrecord.
Prima apariţie TV a avut loc tot la vârsta de 6 ani, la Televiziunea Română, cu Elise Stan, apoi cu Tudor Vornicu, Florentina Satmari, Marioara Murărescu, Eugenia Florea, Simona Patraulea.
În anii petrecuţi la New-York, nu s-a îndepărtat nici de muzică, nici de publicul său, cântând pentru românii din diaspora și fiind mereu încredințată că se va întoarce acasă.
Astăzi, Andreea Voica este una dintre cele mai profesioniste voci ale muzicii populare de la noi, dar și o prezență artistică feminină de o discreție și o delicatețe incontestabile și din ce în ce mai rare.

TÂRGUL DE PAȘTI | 25 martie-18 aprilie 2023 | Piața Libertății
Dacă doriți să ieșiți din casă și să petreceți momente plăcute în Târgul de Paști, vă așteaptă căsuțe și truckuri cu produse dintre cele mai gustoase și variate, caruselul, colțul verde pentru copii și un program la scenă potrivit primăverii și perioadei pre-pascale. Acesta este ușor modificat față de cel anunțat inițial, din pricina vremii neprietenoase.

V 7 aprilie 10:00-14:00 Căsuța Iepurașului. „Culoare de sărbătoare”, atelier de pictură pe lemn
12:00-18:00 Ateliere demonstrative de încondeiat ouă, confecționare opinci
16:30 „El ești tu”. Performance teatral cu actorii: Cătălin Ursu, Ana-Maria Cojocaru, Raul Lăzărescu. Voce: Alina Mihocaș.
17:00 Recital de pricesne, Școala de Muzică „Cantodena”

S 8 aprilie 12:00-18:00 Ateliere demonstrative de încondeiat ouă, confecționare opinci
13:00 Spectacol pentru copii: „Iovan Iorgovan”. Cu participarea Ansamblului „Timișul” Tineret. Dirijor: Nicolae Baniciu. Instructori-coregrafi: Maria Topciov și Ciprian David
17:00 Dans de primăvară, cu școlile de dans Tip-Top, Emotion și The Dancers

D 9 aprilie 12:00 Atelier demonstrativ de croșetat
17:00 Recital Incubatorul de Artă, Little Stars și Beg Art
18:00 Dans de primăvară, cu Magnum Team

Ma 11 aprilie 20:00 „Miorița”, cu Auăleu

Ma 18 aprilie 12:00 Spectacol pentru copii, cu Teatrul Merlin
17:30 Recital Corala Contrast și spectacol Ansamblul „Timișul” Tineret Închiderea Târgului de Paști

Ca în fiecare an, în parcurile din cartiere, copiii sunt așteptați la vânătoarea de ouă de ciocolată, precedată, în această primăvară, de spectacolul „Tina și Iepurașul”, prezentat de Teatrul Magic Oz.
S 8 aprilie 12:00 Parcul Clăbucet
D 9 aprilie 16:00 Parcul Adolescenței
Luni 17 aprilie 11:00 Parcul Uzinei
Luni 17 aprilie 16:00 Parcul Bucovina

Tot în cadrul programului pre-pascal organizat în cartiere, duminică, 9 aprilie, ora 12:30, la Biserica Martirilor din Calea Girocului, va fi prezentat performance-ul teatral „El ești tu”, cu actorii: Cătălin Ursu, Ana-Maria Cojocaru, Raul Lăzărescu. Voce: Alina Mihocaș.

BUCURIA VERDE | 8-13 aprilie 2023 | Cafeneaua Verde
Workshop-urile de la Cafeneaua Verde continuă cu aceeași bucurie… Învățăm cum să realizăm ornamente florale pentru masa de sărbătoare cu Eva Deschidar și cum să avem o grădină frumoasă, colorată și sănătoasă, cu Asist.univ.dr. Marius Balint, de la Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I”. Apoi, în Joia Mare, stăm de vorbă cu Daniel Leș, olarul din Baia Sprie, care a devenit subiectul mai multor articole și filme de prezentare a ceramicii populare din Maramureș, fiindu-i dedicat și scurtmetrajul Fascinația meșteșugului, prezentat de National Geographic.

Sâmbătă 8 aprilie 11:00 „Flori și Florii”, aranjamente florale, cu Eva Deschidar
Duminică 9 aprilie 11:00 „Tips and tricks pentru o grădină cu suflet”, cu Facultatea de Horticultură
Joi 13 aprilie 17:00 „Lut și viață”, happening Daniel Leș

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share