Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Întreținerea optimă a mobilierului de exterior pentru generațiile viitoare 

Investiția într-un mobilier pentru grădină este una semnificativă. Așadar, interesul tău este să o păstrezi în condiții perfecte de funcționare cât mai mult timp. Totodată, aspectul estetic al pieselor de mobilier pentru exterior spune multe despre proprietar. În consecință, longevitatea acestor elemente depinde în mare parte de implicarea ta în procesul de curățare și îngrijire. De asemenea, nu neglija importanța instrumentelor și a soluțiilor potrivite și neapărat, de calitate superioară. 

Majoritatea proprietarilor de case cu grădină sau curte preferă lemnul și metalul pentru mobilierul exterior. Cu un aspect natural plăcut, lemnul implică o atenție specială pentru a-și conserva frumusețea naturală și durabilitatea ani buni de la momentul achiziției. 

Menține mobilierul exterior din lemn ca nou pentru totdeauna 

Piesele de mobilier confecționate din lemn impresionează prin frumusețea unică, prin simplitatea fermecătoare și nu în ultimul rând, prin versatilitate, adaptându-se cu succes oricărui stil de amenajare. Astfel, devine cu atât mai necesar să îl protejezi de efectele factorilor naturali. 

  • Curățarea de rutină 

Curățarea de rutină a mobilierului din lemn necesită folosirea unei lavete moi, din bumbac și a soluției obținute cu apă și săpun lichid. Sfatul experților este să te ocupi de o curățare mai profundă la începutul sau la finalul sezonului cald. Atunci, dar și în cazul unor pete încăpățânate, poți să apelezi la amestecul de detergent lichid de vase ori oțet cu apă, alături de o perie moale pe care să o miști în direcția fibrelor. 

  • Protecție și întreținere 

Întreținerea mobilierului de grădină asigură împrospătarea aspectului și protecția articolului de factori exteriori care îi pot afecta structura în timp. Folosește lacuri pentru lemn și metal, capabile să readucă la viață ca prin magie frumusețea vechilor piese de mobilier lăsate amintire de peste generații. Lacurile premium nu conțin plumb sau mercur și nici mirosuri toxice. Proprietățile fungicide și algicide scad riscul mucegaiului. Creează cu ajutorul lacurilor profesionale o peliculă protectoare împotriva intemperiilor, razelor ultraviolete, mucegaiului și care lasă lemnul să respire. Chiar dacă lacurile sunt eficiente și în privința mobilierului vechi, ai grijă să șlefuiești suprafața și să aplici grund. Mai departe, lacul va avea un rol dublu: oferă un aspect ca nou mobilei și îi va spori rezistența la murdărie, umiditate excesivă, etc. 

Poți finisa lemnul curățat și uscat cu ajutorul uleiului de in. Acesta poate fi aplicat peste suprafața naturală sau vopsită. Produsul garantează protecție suplimentară împotriva intemperiilor, variațiilor de temperatură, impurităților și în același timp, subliniază frumusețea naturală a lemnului. Reține că uleiul de in nu are efect față de efectul razelor ultraviolete. Împotriva acestora utilizează lacurile menționate anterior. Aplicarea anuală a lacurilor pentru lemn și a uleiului de in, va conserva culoarea naturală a materialului, precum și elasticitatea acestuia. 

  • Întreținerea mobilierului împotriva factorilor de mediu și a uzurii 

Dacă vremea este nefavorabilă sau dacă urmează să te lipsești de mobilier pentru mai mult timp, ai grijă să îl protejezi cu ajutorul huselor. 

Depozitează-l într-un spațiu închis și uscat pe timpul sezonului rece. 

Elimină imediat petele de alimente, băuturi, precum și excrementele de păsări. Toate acestea sunt deosebit de dăunătoare, cauzând chiar pete definitive. 

Evită să utilizezi aparatul de spălat sub presiune pentru a nu risca deteriorarea lemnului. 

Rezumă-te strict la produse din comerț destinate lemnului de exterior. Realizează un test pe o zonă ferită și observă cum reacționează materialul.  

Echipa magazinului BenjaminMoore.ro recomandă adoptarea unei atitudini preventive față de mobilierul realizat din lemn, astfel încât să te poți bucura de proprietățile sale timp îndelungat. Respectarea cerințelor aferente mobilierului de exterior, curățarea periodică și întreținerea cu produse dedicate și fără mirosuri ncive, implică o investiție inteligentă pentru clipele de relaxare petrecute în curte alături de întreaga familie. 

 

Sursa foto: pixabay.com 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share