Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Investiții pentru 14 primării dâmbovițene prin Administrația Fondului pentru Mediu

Astăzi, la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, au fost semnate 15 contracte cu 14 primării dâmbovițene prin care, cu sprijinul Administrației Fondului pentru Mediu reprezentată de președintele instituției, Laurențiu Neculaescu, 6 unități de învățământ vor beneficia de lucrări de eficientizare energetică, iar 9 administrații publice locale vor moderniza sistemul de iluminat public.
”Investițiile în școli și grădinițe sunt esențiale pentru asigurarea unei educații de calitate! La fel de importante sunt confortul și siguranța în comunitățile noastre. Dezvoltarea județului Dâmbovița este un efort de ECHIPĂ, iar de aceea îi mulțumesc președintelui AFM pentru interesul acordat proiectelor administrațiilor dâmbovițene și, în același timp, îi felicit pe toți primarii care investesc în comunitățile pe care le conduc.”, a precizat Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.
Valoarea finanțării prin Administrația Fondului pentru Mediu se ridică la peste 21.500.000 de lei, din care:
📌 11.500.000 de lei pentru îmbunătățirea iluminatului public;
📌 10.000.000 lei pentru eficientizare energetică.
💡 Astfel, pentru modernizarea iluminatului public, primăriile Târgoviște, Fieni, Ulmi, Vârfuri, Costeștii din Vale, Lucieni, Hulubești, Sălcioara și Valea Lungă vor achiziționa și monta peste 3.700 de corpuri de iluminat LED cu eficienţă ridicată. De asemenea, se mai au în vedere:
📍 amenajarea de linii electrice de joasă tensiune subterane sau aeriene;
📍 stâlpi de iluminat noi;
📍 echipamente de comandă, automatizare şi sisteme de telegestiune.
 În ceea ce privește eficientizarea energetică a unităților de învățământ, vorbim de 3 școli, câte una în Produlești, Runcu și Gura Foii, dar și 2 grădinițe la Titu și una în Vulcana Pandele.
O parte din intervențiile care se vor realiza:
📍 izolarea termică a clădirii, montarea/repararea/înlocuirea instalaţiei interioare de distribuţie a agentului termic sau a apei calde de consum;
📍 înlocuirea vechilor corpuri de iluminat cu unele noi cu eficienţă energetică ridicată;
📍 montarea de panouri fotovoltaice sau alte surse de producere a energiei regenerabile, astfel încât administrațiile publice să poată realiza economii la bugetele locale.
La evenimentul de astăzi, au fost prezenți vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Luciana Cristea, doamna deputat Carmen Holban, prefectul județului, Claudia Gilia, și secretarul general al județului, Dan Popa.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share