Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

IOAN MARINESCU si RAZVAN THEODORESCU – BRANCOVEANU – 3OO, UN EVENIMENT DE INALTA TINUTA CULTURALA

DSC02115 Ioan Marinescu

IOAN MARINESCU – SEMNIFICATIA ZILEI. Din arhiva ziarului Oficial Media va redam implicarea domnului Ioan Marinescu la data de 24 mai 2014, in viata culturala si istorica a municipiului Targoviste.

Astăzi Târgoviștea a primit vizita unor importanți oameni de cultură ai României, în cadrul evenimentului „Constantin Brâncoveanu – 300”. De dimineată a fost deschisă Sesiunea de Comunicări Științifice denumită „Vechi capitale ale Țării Românești între Orient și Occident”, unde oaspete de seamă a fost academicianul Răzvan Theodorescu. Acesta a vorbit despre Constantin Brâncoveanu ca model princiar, însă a și depănat amintiri despre tinerețea sa petrecută în parte la Târgoviște.

Alți oaspeți au fost dr. Ovidiu Cristea, directorul Institutului de Istorie Nicoale Iorga şi prof.univ.dr. Ioan Opriş, directorul Muzeului Naţional de Istorie al României.

În pauza dintre comunicările din plen, la Galeriile Stelea a fost dezvelită o placă aniversară ce simbolizează inaugurarea primului muzeu dâmbovițean acum 70 de ani. De asemenea, au fost oferite diplome tuturor celor care au lucrat în slujba muzeului în tot acest timp.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">