Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Ioan Marinescu: “voi fi primul consilier județean care va acorda audiențe lună de lună”

Ioan Marinescu

IOAN MARINESCU: “Scot masa si scaunele in fata Consiliului Judetean si tot stau de vorba cu oamenii! Un om fara sustinerea partidelor inseamna ca nu are nicio obligatie fata de nimeni si va lupta cu adevrat pentru oameni.”

Ca un cotidian de opinie implicat profund in viata sociala ne-am indreptat atentia catre unul din candidatii la functia de consilier judetean.

Ioan Marinescu este candidatul independent care a reusit sa aiba de partea sa foarte multi sustinatori din randul alegatorilor. Miile de simpatizanti care au semnat pentru candidatura fostului Prefect de Dambovita, justifica inca o data cererile de dupa dezastrul de la Colectiv, acelea ca cetatenii nu mai vor sa fie reprezentati de partide.

In acest sens, am tinut sa stam de vorba cu domnul Ioan Marinescu, astfel incat, intr-un material jurnalistic desfasurat in mai multe etape, sa aiba ocazia de a prezenta dambovitenilor aspecte din viata sociala si administrativa, proiecte, actiuni si tot ce sta la baza unei bune reprezentari a cetatenilor.

eu si dl Marinescu1

Oficial Media: Cu ce veniți în plus față de ceilalți candidati la functia de consilier județean?

Ioan Marinescu: Cu cea mai mare putere; vin în plus cu independența, este o nouă stare pe care o trăiesc. Și este incredibil că am constatat că se poate trăi mai ușor și fără presiune. Am fost un om care mereu a respectat ierarhiile, și niciodată nu am săpat niciun sef pe care l-am avut. Când eram în partid și trebuia să votez ceva ce nu trebuia, eram nemulțumit față de mine. Am devenit incomod prin felul meu de ma opune întotdeauna și a spune ”asta e linia”. Un nonconformist am fost întotdeauna, și înainte de 89, dar și acum, în fosta echipă din care am făcut parte. Ar trebui să-i mulțumesc domnului Dragnea ca mi-a oferit șansa ca în ultima parte a vieții mele să fiu chiar reprezentantul oamenilor. Eu am fost tot timpul legat de oameni și dependent de ei.

Oficial Media: Ce avantaj v-a adus nonconformismul în rândul oamenilor și dacă da, nu cumva el se micșorează pe de altă parte si pierdeti în rândul partidului și al susținătorilor de partid?

candidatura1Ioan Marinescu: Cei din partid care m-au apreciat și cu care am stat de vorbă de atâtea ori, pot să opteze, pot fi și ei pentru un moment independenți în cabina de vot, pentru ca eu nu i-am ignorat niciodată. I-am ascultat pe toți si cred că sunt printre puținii conducători de instituții care am acordat toate audiențele. De patru ani de zile cât am fost vicepreședintele Consiliului Județean, și de doi ani și jumătate, prefect, nu am refuzat pe nimeni la audiențe, dimpotrivă am acordat mai multe decât trebuie și am ținut și locul altora. Faptul că sunt dependent de oameni se vede și rămân dependent de oameni. Ei vor fi singurii care ma pot ajuta în campania asta în care mă lupt cu niște armate foarte bine organizate și aici ma refer la partidele politice conduse de către lideri temporari care nu-și înteleg menirea; vor fi și ei în curând niște foști și, atunci vor realiza cât au greșit față de oameni. Mă simt ușurat de o presiune pe care o aveam cand eram într-un partid, iar acum acționez după temperamentul și felul meu de a fi -natural. Chiar am propus să am niște întâlniri publice cu toți cei pe care i-am deranjat în activitatea mea socială. Consider că nu am facut rai nimanui niciodată. Si atunci când nu am putut să ajut pe cineva i-am spus, nu pot, asta e legea.

Oficial Media: Aveți un vis, o așteptare mare, un proiect pe care sa-l infaptuiti prin aceasta funcție?

Ioan Marinescu: Singurul lucru pe care vreau să-l fac este faptul că voi fi primul consilier județean care va acorda audiențe lună de lună. Îi voi reprezenta pe oamenii de pe stradă, și voi aduce de fiecare dată în Consiliul Județean problemele oamenilor. Alt vis nu am. Nu voi vota nici cu stanga, nici cu dreapta, voi vota pentru oameni. Cât am fost prefect am acordat foarte mare atenție industriei de apărare. Romania în prezent este lăsată de izbeliște și vidul legislativ ne-a adus în situația asta. Ca și consilier independent imi doresc să fiu un garant al aplicării principiilor pe care mi le-am propus.  

Oficial Media: Dacă ați fi fost președintele Consiliului Județean în cei patru ani de zile, unde ați fi lucrat cel mai mult, pe ce segment?

Ioan Marinescu: Numai pe segmentul social, infrastructura socială: spital, școală, condiții de transport. Acum transportatorii privați își bat joc de oameni, îi transportă în condiții incorecte. Am avut discuții serioase cu organele statului care sunt puse să rezolve situația asta, și constatam că atunci când voiam să mergem în control, transportatorii primeau informații că vor fi verificați…

Oficial Media: Cum o să răspundeți la proiectele ce vor viza sprijinul financiar oferit Arhiepiscopiei?

Ioan Marinescu: Aici este o problemă acutizata pe nedrept in ultima vreme dar la care eu ma voi implica onorabil, ca un adevarat crestin-ortodox. Arhiepiscopia cere multe proprietăți, iar eu ca un naționalist convins, văd un avantaj aici, în sensul că proprietățile rămân în țară, nu se mai vând în strainatate. Însă pe de alta parte aș propune o impozitare simbolica la proprietati si venituri fiindca sunt cu totii cetatenii aceleasi tari. Dacă statul iți oferă sprijin financiar si iti inlesneste multe categorii de proiecte, dă și tu înapoi ceva statului. Daca cel cu pensia de 300 de ron plăteste impozit la stat și tu, BOR, poti fi un exemplu pentru societate si poți plăti. Sau daca nu, atunci mărește acțiunile sociale pentru ca omul de rand sa simta utilitatea si nevoia de crezul nostru ortodox. Biserica isi are rolul sau, acela de a pastra o etica in randul comunitatilor si trebuie sa fie un model pentru oameni.

Oficial Media: Toți politicienii ne-au vorbit despre dezvoltarea judetului pe zona turistica-cultural-istorica, dar in realitate nu se face nimic. Din 2010 scriu despre acest subiect, avem o mina de aur in oras, in judet, dar nu am cu cine sa vorbesc. Avem un triunghi turistic: geografic, istoric si cultural. Cum vedeti dumneavoastra dezvoltarea județului?

Ioan Marinescu: Județul nu mai poate să fie o mare forță industrială dar trebuie scos în evidență fiecare colțișor de istorie și avem niște direcții care trebuie realizate. Marea problemă în momentul de față o reprezintă locurile de muncă si cred că este necesar să reînființăm școlile de meserii, dar nimeni nu vine cu un proiect de dezvoltare. Dacă se continua drumul de patru benzi Bâldana- Târgoviște, acum județul avea o altă direcție. Fiecare politician nou venit la putere a avut interesul lui și a dus banii în altă parte. Când s-a făcut proiectul de dezvoltare al regiunii Sud Muntenia, s-a facut pol de dezvoltare pe orasul Ploiesti. Tot in acest sens am semnat și chemarea în judecată pentru că cei din Prahova vor să ne ia Babele si Sfinxul, iar ele aparțin județului Dâmbovița. Toți spun în campanie că România poate fi salvată cu turismul; am reușit și eu în trei ani de zile să fac două muzee. Când am fost vicepreședinte am avut două inițiative care s-au concretizat: viteza de 70km/ora de la Bâldana la Tărtășești (inițial era prevăzută viteza de 50km pe oră, și am considerat că nu se asigură o fluență a traficului) si Muzeul Comunismului; curând veți vedea și Muzeul Radioului pe care tot eu l-am inițiat.

Oficial Media: Domnule Marinescu ce s-a intamplat cu cortul dumneavoastra de pe Platoul Prefecturii? Ați postat acum cateva zile pe pagina personala fotografii cu acest incident…

Ioan Marinescu: Adevărat, sâmbătă după ce am depus candidatura, mi-a fost vandalizat cortul. Am stat de vorbă cu oamenii și unii dintre ei îmi spuneau că li s-a sugerat să nu semneze pentru mine sub pretextul că este penal. Am strâns 8281 de semnături și trebuia să am minim 4000 pentru a ma putea înscrie pentru alegerile la funcția de consilier județean. Nu pot spune cine a fost, dar mă intreb și eu, de ce nu s-au dărâmat la vijeliile de săptămâna trecută. Iar în perioada următoare probabil vor începe niște atacuri la persoană, însă trebuie să ieșim din logica asta a defăimarii.

cort cazut

 

“Va invitam sa ne ramaneti alaturi, in primul program desfasurat de ziarul nostru, actiune care are ca baza de pornire situatia si nivelul de trai al cetateanului, drepturile si libertatile sale si, cum poate fi schimbata dupa un sfert de secol, reprezentarea societatii civile, de catre oameni neimplicati politic -oameni independenti precum Ioan Marinescu- ce nu vor fi nevoiti sa plateasca tribut sprijinului de partid, nu va trebui sa deconteze facturi gastilor de afaceristi abonati la banii publici, bani care de fapt sunt ai dumneavoastra.” Oana Grigore si Cristi iordache

Distribuie acest articol Oficial Media
Share