25/10/2020

Ionuț Lăscaie: ”Dânsul si-a propus de 15 ani să ajungă manager cultural și tot mai încearcă”

Ionuț Lascaie, directorul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, a oferit un drept la replică în fața presei locale, față de ultimele declarații din spațiul public, care au vizat în mod direct instituția pe care o conduce, dar și activitatea de management cultural derulată în ultimii ani.

Cu părere de rău, trebuie să spunem că adevărul este altul. Un așa numit ”clarinetist” a făcut niste aprecieri la adresa instituției pe care, cu onoare o conduc de 7 ani, aprecieri care nu fac decât să ofere o imagine urâtă a valorilor culturale și a locuitorilor din județul nostru. Se spune că nu s-a făcut nimic pentru cultura dâmbovițeană. Lucrul acesta nu ne face cinste, mai ales domniei sale, un om care din punctul meu de vedere nu a demonstrat mare lucru în cultura locală sau națională. Îmi pare rău că a folosit asemenea cuvinte, în special la adresa instituției, și la adresa mea. De-a lungul timpului, Centrul Județean de Cultură a organizat evenimente, festivaluri și alte activități culturale, pe care interpretul, profesor în învățământul universitar, susține că nu le-a vazut în Dâmbovița. As dori sa transmit pe aceasta cale, ca imi pare rau de faptul că un profesor de la catedra Universitatii Valahia, foloseste sintagma ”nu se mișcă cultura”, a spus Ionuț Lăscaie la sediul PSD Dâmbovița.

În plus, directorul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, a subliniat că instituția pe care o reprezintă a avut nenumărate parteneriate cu Liceul de Arte ”Bălașa Doamna”, cât și cu alte instituții culturale din județ.

Când spui că Universitatea Valahia nu formează o pepinieră pentru Orchestra Simfonica ”Muntenia” și că  prin Facultatea de Științe și Arte ofera instrumentiști de marcă, vreau sa ofer pe aceasta cale un raspuns concret si rapid: în Universitatea noastra, la Facultatea de Științe si Arte, exista doar o clasa de pedagogie, deci nu se preda niciun instrument”, a mai precizat Ionuț Lăscaie.

Legat de funcția de manager cultural, ”vânată” de mulți ani, Ionuț Lăscaie spune că: “Deși nu ai ajuns sa fii un manager cultural, iți permiti să dai ordine primarilor și să-i ameninți ”că nu vor mai sta lucrurile așa”. Dânsul si-a propus de 15 ani de zile să ajungă manager cultural și tot mai încearcă, iar eu îi doresc succes.”

Despre colaborările cu Ministerul Culturii, Consiliul Județean Dâmbovița, Arhiepiscopia Târgoviște, Universitatea Valahia, sau cu Primaria Targoviste, sursa mai sus citată a afirmat că au existat în fiecare an.

Toate evenimentele pe care le-am avut în județul Dâmbovița, până la acest moment, sunt evenimente de referință, care își continuă tradiția și consider că sunt valori care de acum înainte vor rămâne în conștiința si in prezența culturală a comunității.” a explicat Ionuț Lăscaie.

Declarații integrale pe acest subiect:

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share