Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Ionuț Săvoiu, secretar de stat: Obstacole de trecut în anul 2023 pentru realizarea drumului DN 71 Târgoviște-Bâldana

Dezvoltarea accelerată a sistemului românesc de autostrăzi și drumuri expres nu trebuie sa afecteze negativ modernizarea și reabilitarea actualei rețele de drumuri naționale mai ales acolo unde aceste proiecte au ajuns la maturitate.

La doi ani după o decizie abuzivă care nu a ținut cont de existența finanțării europene aprobate pentru Modernizarea DN71 între Târgoviște și Bâldana, există în sfârșit un contract de proiectare și execuție cu termene clare și condiții tehnice bine precizate pentru cel mai important proiect de infrastructura rutiera din județ.

Pe drumul critic al realizării acestui proiect urmează câteva pietre de hotar importante pentru anul 2023: emiterea ordinului de începere pentru faza de proiectare, elaborarea proiectului tehnic și obținerea avizelor, aprobarea exproprierilor, emiterea autorizației de construire.

Modernizarea DN71 între Târgoviște și Bâldana însemnă inainte de toate creșterea capacității și siguranței transportului rutier către București pentru o mare parte din populația județului care locuiește in centru și nordul acestuia. In concluzie: reducerea timpului în trafic pentru cetățeni, pentru transportatori si mai puține accidente cu victime așa cum este adeverit acolo unde au fost introduse separatoare de sens. Relocarea utilităților din zona de siguranță si amenajarea zonelor adiacente drumului vor avea impact pozitiv asupra ambientului urban al localităților traversate.

Cred ca e bine sa fac câteva precizări importante văzând unele comentarii mai puțin documentate:

Modernizarea DN7 de la Titu la Bâldana este în faza obținerii autorizației de construire având documentația proiectului tehnic elaborată, în faza de avizare finală la CNAIR după obținerea avizelor de specialitate inclusiv cel de mediu. Anul acesta încep lucrarile de execuție.

– Reabilitarea sectorului nordic al DN 71 de la Târgoviște la Sinaia este încă în evaluare la CNAIR pentru încredințarea contractului. Sper ca acest lucru sa se finalizeze cat mai curând astfel încât să existe contractor desemnat și pentru acest tronson care trebuia să intre în faza de implementare.

– Faza de proiectarea a fezabilității drumului expres Târgoviște – București a început în 9 ianuarie urmând ca rezultatele analizei multicriteriale să fie prezentate curând comisiei tehnice din CNAIR. Pentru pentru cei care propovăduiesc in mediul online blocarea acestui proiect de guvernarea actuala vreau să le reamintesc ca această idee de proiect a fost prezentată public de Președintele Corneliu Stefan în camapania de la alegerile locale din 2020 și niciodată nu a fost vorba să abandonam acest proiect. Mai mult decat atât dupa aprobarea prefezabilității acestei investiții drumul expres Târgoviște București are aprobarea de sustenabilitate economică din partea Ministerului de Finanțe fiind astfel inclus în planul investițional al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Ionuț Săvoiu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor
Comunicat de presă
Distribuie acest articol Oficial Media
Share