06/12/2021

IPJ Dâmbovița: 19 sancțiuni contravenționale pentru neportul măștii de protecție

Acțiuni desfășurate de polițiști pentru siguranța cetățenilor din județul Dâmbovița

Pe parcursul zilei de ieri, 16 noiembrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru verificarea modului în care sunt respectate normele impuse în contextul epidemiologic actual generat de virusul Sars-CoV-2.

Activitățile s-au desfășurat în sistem integrat, alături de celelalte structuri teritoriale ale M.A.I., sub autoritatea Instituției Prefectului, și au vizat, în special, zonele aglomerate, centrele și societățile comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun.

Pe raza întregului județ au fost desfășurate 19 acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost angrenați peste 230 de polițiști, fiind legitimate 2.473 de persoane, verificate 124 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 117 restaurante/terase/fastfood-uri și controlate 298 de mijloace de transport persoane.

Pentru neportul măștii de protecție, în ultimele 24 de ore, polițiștii au aplicat 19 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.000 de lei.

În continuare, polițiștii dâmbovițeni sunt la datorie, zilnic fiind organizate noi acțiuni pentru siguranța cetățenilor.

Un bărbat de 31 de ani, aflat sub influența alcoolului, implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale 

La data de 16 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari au fost sesizați de un participant la trafic cu privire la faptul că, în zona sensului giratoriu din localitatea Gulia, s-a răsturnat un autoturism.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au constatat că un bărbat de 31 de ani, din Moreni, ar fi condus un autoturism, în timp ce s-ar fi aflat sub influența alcoolului, răsturnându-se cu acesta în afara părții carosabile.

În urma evenimentului, nu au fost persoane rănite.

Totodată, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, prezentând o alcoolemie cu o valoare peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fiind efectuate cercetări sub coordonarea procurorului de caz.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share