06/12/2021

IPJ Dâmbovița: 24 de sancțiuni contravenționale pentru neportul măștii de protecție

Polițiștii dâmbovițeni sunt 24 din 24 în slujba cetățenilor

La data de 23 noiembrie a.c., polițiștii dâmbovițeni au organizat noi acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor, menținerea ordinii și liniștii publice și verificarea respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

Astfel, pe parcursul zilei trecute, au fost desfășurate 18 acțiuni punctuale în contextul pandemiei de COVID-19,  au fost verificate 2.029 de persoane, 98 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 21 de operatori autorizați/transportatori și 299 de mijloace de transport persoane.

De asemenea, polițiștii au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale persoanelor depistate că nu respectă măsurile privind portul corespunzător al măștii de protecție, în valoare de 3.500 de lei.

Totodată, pe parcursul zilei de ieri, polițiștii au intervenit la 25 de evenimente, dintre care 13 au fost sesizate prin SNUAU 112, fiind semnalate 22 de infracțiuni, dintre care 10 contra persoanei și 6 contra patrimoniului.

Pentru nerespectarea legislației în vigoare, în ultimele 24 de ore, în total, polițiștii au aplicat 178 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 35.445 de lei, au reținut 10 permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare.

În continuare, polițiștii dâmbovițeni sunt la datorie și acționează pentru siguranța tuturor cetățenilor.

Un bărbat, din municipiul Târgoviște, cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului

La data de 23 noiembrie a.c., în jurul orei 23:05, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au identificat, pe strada Calea Câmpulung, din localitate, un bărbat de 31 de ani, care ar fi condus un autoturism, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, acesta prezentând o alcoolemie cu o valoare peste 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Reamintim tuturor cetățenilor că, în conformitate cu prevederile Codului Penal, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Totodată, supunem atenției dumneavoastră faptul că refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Comunicat de presă

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share