Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

IPS Mitropolit Nifon a participat la Gala de Excelență a județului Dâmbovița

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, a participat luni, 3 iunie 2024, însoțit de Părintele Vicar Eparhial, precum și de alți reprezentanți ai Centrului eparhial, la Gala de Excelență a Județului Dâmbovița, care a avut loc la Sala „Independența” din Târgoviște, în cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Județului, cu prilejul celor 512 ani de atestare documentară.

În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a subliniat faptul că spiritualitatea și cultura ortodoxă sunt mărci identitare ale Dâmboviței, iar măreția județului nostru este dată și de efervescența credinței ce a rodit, de-a lungul timpului, în spațiul culturii.

ips nifon gala de excelenta dambovita

Părintele Mitropolit Nifon a arătat că ceea ce am primit de la înaintași trebuie să aprofundăm și să dezvoltăm, punându-ne amprenta personală în tot ceea ce facem, pentru a da mărturie țării și lumii de măreția credinței, de profunzimea culturii și de aportul nostru la ctitorirea civilizației românești și europene. Înaltul Ierarh a făcut apel la toți cei responsabili de a pune  mai presus de orice interes personal, de grup sau politic, interesul comunității locale și de a avea ca prioritate absolută dezvoltarea urgentă a județului nostru, pentru că este moștenirea cea mai de preț pe care o lăsăm generațiilor tinere!

Cu această ocazie, au primit diplome de excelență profesori și elevi din diferite localități ale județului, ca apreciere pentru faptul că prin performanțele lor au avut o contribuție semnificativă la promovarea comunității noastre locale.

La eveniment a luat parte conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, conducerea Instituției Prefectului, conducerea Primăriei Municipiului Târgoviște, parlamentari, conducerea Universității „Valahia”, consilieri județeni și locali, reprezentanți ai instituțiilor descentralizate ale statului.

Precizăm că Mitropolitul Nifon a primit în anul 2022 cea dintâi „Diplomă de Excelență” în cadrul Galei de Excelență, „în semn de apreciere și profundă recunoștință pentru contribuția avută la dezvoltarea județului Dâmbovița, precum și pentru perseverența și excelența de care a dat dovadă în întreaga activitate”.

ips nifon gala de excelenta dambovita

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

Distribuie acest articol Oficial Media
Share