Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

IPS Mitropolit Nifon a participat la Ședința festivă a Consiliului Județean Dâmbovița de la Potlogi

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, însoțit de Pc. Pr. dr. Ionuț Adrian Ghibanu, Vicar eparhial și de Pc. Ionel Pațanghel, Protopopul Protoieriei Titu, a participat marți, 4 iunie 2024, cu prilejul manifestărilor dedicate Zilelor Județului Dâmbovița, la împlinirea a 512 ani de atestare documentară, la ședința festivă a Consiliului Județean Dâmbovița, ce s-a desfășurat în incinta Palatului brâncovenesc de la Potlogi.

Domnul Corneliu Ștefan, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a deschis ședința festivă și a supus la vot propunerea de acordare a titlului de „Cetățean de onoare al județului Dâmbovița” binecunoscutului artist Gheorghe Zamfir. Consilierii județeni au votat în unanimitate această propunere, după care domnul Gheorghe Zamfir a mulțumit, în cuvântul său, pentru această deosebită onoare.

Evocând personalitatea Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, în al cărui palat s-a desfășurat ședința festivă, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat faptul că județul Dâmbovița are o covârșitoare importanță spirituală și culturală, deoarece fiecare loc, fiecare monument și fiecare personalitate istorică din istoria sa vorbește despre măreția civilizației românești, deopotrivă creștină și europeană, ceea ce ne îndeamnă și pe noi, nu numai să ne ridicăm la înălțimea înaintașilor noștri, ci și să-i depășim, prin tot ceea ce facem. Înaltul Ierarh a subliniat că dimensiunea spirituală este atât de necesară vieții noastre, fiindcă aceasta dă trăinicie și dinamism oricărui demers și, în istorie, colaborarea dintre puterea politică și cea spirituală creează dezvoltare, echilibru și prosperitate.

Precizăm că Mitropolitul Nifon a primit în anul 2022 cel dintâi titlu de „cetățean de onoare al județului Dâmbovița”.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

Distribuie acest articol Oficial Media
Share