Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

IPS Mitropolit Nifon a primit vizita doamnei Iliana Iotova, vicepreședintele Bulgariei

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, a primit sâmbătă, 23 martie 2024, la Reședința eparhială, vizita doamnei Iliana Iotova, Vicepreședintele Bulgariei, care se află în vizită oficială în România, programul incluzând și vizitarea orașului Târgoviște și a comunității bulgare de aici.

La discuții au luat parte: Excelența Sa, RadkoVlaykov, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Bulgaria în România, Pr. KirilSinev, reprezentant al Bisericii Ortodoxe Bulgare în România și preot al comunității bulgare din București, Doamna Milena Dimitrova-Hristova, Expert șef la Cabinetul Vicepreședintelui Bulgariei, domnul Georgi Proynov, Consilier al Ambasadei Republicii Bulgaria în România, Pc. Pr. dr. Ionuț Adrian Ghibanu, Vicar eparhial, Pc. Pr. Alin Ștefan, Secretar eparhial, Pc. Pr. Consilier Marian Puiescu și Pc. Pr. Inspector Andrei Niculăescu.

În cadrul discuțiilor au fost abordate numeroase teme, dintre care amintim: rolul Bisericii Ortodoxe în păstrarea și promovarea identității naționale, atât în istoria românilor, cât și în cea a bulgarilor, dar și în depășirea unor provocări și obstacole de-a lungul parcursului celor două națiuni, necesitatea unei prezențe mai intense a Ortodoxiei în Uniunea Europeană prin promovarea valorilor noastre specifice, ca sprijin semnificativ pentru aprofundarea unității continentului nostru, dar și colaborarea dintre Bisericile din cele două țări și importanta contribuție pe care acestea o aduc în societatea contemporană. A fost evocată personalitatea Patriarhului Neofit al Bisericii Ortodoxe Bulgare, recent trecut la cele veșnice, precum și aportul său la educația religioasă în societatea bulgară și în cadrul dialogului inter-ortodox. De asemenea, s-a evidențiat rolul etnicilor bulgari din România și a celor români din Bulgaria în intensificarea colaborării dintre cele două țări și Biserici.

Doamna Iliana Iotova, Vicepreședintele Bulgariei, a participat apoi la sărbătoarea “Tudoriţa”  – „Konski Velikden” (Paștele cailor), organizată de Asociaţia „ZAEDNO” a bulgarilor din Târgovişte.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

Distribuie acest articol Oficial Media
Share