Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

IPS Părinte Mitropolit Nifon a participat, la Sofia, la ceremoniile legate de alegerea noului Patriarh al Bulgariei

IPS PĂRINTE MITROPOLIT NIFON A PARTICIPAT, ÎN CAPITALA BULGARIEI, LA CEREMONIILE LEGATE DE ALEGEREA ȘI ÎNTRONIZAREA NOULUI PATRIARH AL BISERICII ORTODOXE BULGARE

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, a participat, ca delegat al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, în zilele de sâmbătă, 29 iunie 2024 și duminică, 30 iunie 2024, la Sofia, la ceremoniile legate de alegerea noului Patriarh al Bulgariei.

Părintele Mitropolit Nifon a luat parte sâmbătă, 29 iunie 2024, la ședința Colegiului Electoral, în cadrul căruia a fost ales, ca Patriarh al Bisericii Bulgare, Mitropolitul Daniil și, apoi, la slujba solemnă a Vecerniei, în Catedrala ”Sfânta Sofia”, împreună cu Întâistătătorii și reprezentanții Bisericilor Ortodoxe.

În ziua de duminică, 30 iunie 2024, a participat la Sfânta Liturghie, în Catedrala ”Sf. Chiriachi” din Sofia, iar după aceea, la slujbă de pomenire, oficiată de Patriarhul Ecumenic, la mormântul fostului Patriarh al Bulgariei, Preafericitul Părinte Neofit, care a trecut la cele veșnice în luna martie a acestui an.

În după amiaza aceleiași zile, Înaltpreasfinția Sa a luat parte, în Catedrala „Sfântul Alexandru Nevski” din Sofia, la ceremonia întronizării noului Întâistătător al Bisericii Bulgare. Apoi, însoțit de Ierodiaconul Nicolae Iftimiu, Consilier patriarhal și Directorul Agenției de știri Basilica, membru al delegației Bisericii noastre, Înaltpreasfinția Sa a avut o întrevedere cu Excelența Sa, doamna Brândușa Ioana Predescu, Ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Bulgaria, la sediul instituției din Sofia, în cadrul căreia au avut loc discuții cu privire la relațiile dintre Patriarhia Română și Biserica Ortodoxă Bulgară, dar și despre rolul spiritualității în apropierea dintre cele două națiuni.

Precizăm că, la aceste ceremonii, au participat delegații Bisericilor Ortodoxe Autocefale și ale celorlalte Biserici creștine, notabilă fiind prezența Sanctității Sale Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic.

Reamintim că, în mesajul transmis cu acest prilej, Patriarhul României l-a felicitat pe noul Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Bulgare, exprimându-și speranța că va ”contribui la apărarea şi afirmarea valorilor creştine în lumea contemporană și la promovarea lucrării social-filantropice a Bisericii Ortodoxe”.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share