Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Irena Dumitru, Pro România: Tinerii implicați pot schimba viața politică din România

Pro România își propune să aducă atât în pozițiile de candidați la primării, cât și în funcțiile de consilier local și consilier județean, tineri capabili care doresc să se implice în comunitățile din care fac parte. Sâmbătă se va da startul evenimentului „Idei pentru viitor”, prin intermediul căruia se dorește unirea tinerilor din județul Dâmbovița.

Dumitru Irena, coordonator județean al Organizației de Tineret Pro România Dâmbovița și vicecoordonator la nivel național, a oferit mai multe detalii:

”Cu siguranță că va fi partidul cu cei mai mulți tineri pe listele de candidați, pentru că avem susținerea conducerii și pentru că, așa cum a spus și domnul Țuțuianu, se dorește formarea de noi lideri politici.
La nivel național, urmează să avem în martie o conferință națională a organizației de tineret, la care vom participa și noi cu cei mai buni 20 de tineri din echipa de la Dâmbovița. Va fi un eveniment din care noi vrem să ieșim cu un manifest și cu idei pe care să le readăugăm la programul de alegeri. La nivel local, sâmbătă vom da startul „Ideilor pentru viitor”, l-am numit noi. Este un eveniment care are drept scop unirea tinerilor din județul Dâmbovița, cu scopul de a le identifica problemele, de a dezbate alături de liderii pregătiți atât la nivel național, cât și local. Evenimentul va debuta sâmbătă și se va desfășura periodic. Sper să avem succes cu acest eveniment și să putem identifica problemele reale, intrând în contact direct cu aceștia.”

În cadrul conferinței de presă au fost abordate și alte subiecte de actualitate care s-au regăsit pe agenda publică, precum cazul din comuna Ditrău, dar și cel legat de Tudor Gheorghe.

„În primul rând, cazul Ditrău, cu care, sincer, eu una am rămas șocată. Nu mă așteptam ca atitudinea noastră să se regăsească la acest nivel de rasism. Acești doi muncitori din Sri Lanka nu au adus nici un fel de prejudiciu, nici la nivel național, nici la nivel local, ei fiind angajați cu contract legal de muncă. Mă gândesc că la populația înregistrată în recensământul din 2011, undeva la 5.000 de locuitori pe care îi are comuna Ditrău, îmi este foarte greu că niciunul dintre aceștia nu lucrează în străinătate. Nu am auzit să se confrunte cu astfel de probleme și cu reuniunea „ad-hoc” la Căminul Cultural, unde au participat aproximativ 300 de persoane, care au fost împotriva acestora. De ce, mai precis? Deoarece, spun ei, consecințele contractelor de muncă urmează să fie aducerea familiilor celor doi în țară, mai precis în comuna dumnealor.

Tototdată, în același domeniu, cazul Tudor Gheorghe, un artist și o emblemă a noastră.
În urma concertului pe care l-a avut la Sala Palatului, în data de 21 decembrie 2019, eveniment realizat în memoria martirilor de la Timișoara și a tuturor victimelor revoluției din decembrie 1989, el așa a declarat, dar se pare că a deranjat foarte tare pe domnul Funeriu și pe domnul Caramitru, care au venit cu tot felul de atacuri la adresa dumnealui. Nu vreau să dau citire întregii declarații, pentru că nu merită. Ar trebui să ne respectăm valorile, mai ales că sunt din ce în ce mai puține și, din nou, fac apel la respectarea drepturilor, mai exact dreptul la opinie.” a mai adaugat liderul Pro România.

Dumitru Irena a vorbit și despre unul dintre motivele pentru care partidul Pro România a ales să voteze moțiunea de cenzură, mai exact, OUG care vizează privatizarea sănătății: ”vom avea din ce în ce mai puțin acces la serviciile medicale, probabil vom ajunge la închiderea unor spitale, dar și reducerea din salariile medicilor.”

”Ordonanța de urgență pe sănătate, este, după părerea mea, o metodă de a elimina treptat sectorul public. Ce amendamente aduceau ei la această lege despre sănătate:
– se reglementează cadrul legal pentru acordarea unor servicii integrate și servicii conexe în cadrul unor programe naționale de sănătate curative, având în vedere faptul că în anul 2020 va începe derularea programului național pentru persoane cu afecțiuni din spectrul autism, precum și faptul că în cadrul programelor naționale de sănătate curative, pentru unele din aceste programe vor fi acordate servicii integrate care pot cuprinde, după caz, medicamente, servicii medicale, investigații paraclinice etc. Prin proiectul de act normativ se propune ca serviciile medicale din cadrul programelor naționale de sănătate curative, care se suportă din bugetul fondului național unic de asigurări sociale de sănătate să se deruleze în mod unitar, atât prin furnizorii publici, cât și prin furnizorii privați în mod similar, cu reglementarea privind furnizorii privați de medicamente și dispoziții medicale. Urmează să vedem ce se va întâmpla cu aceste ordonanțe, dar trebuie să ne întrebăm încotro ne îndreptăm și ce dezastru a lăsat guvernul Orban în urma sa.” a concluzionat liderul tineretului Pro România Dâmbovița, Dumitru Irena.

Imagini din conferința de presă:

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">