Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Irina Margareta Nistor: Va multumesc ca m-ati infiat la Targoviste!

IMG_9765In Joia Mare la Muzeul de istorie din Targoviste a avut loc expozitia de icoane si tablouri cu ocazia Sf. Pasti, unde au fost prezenti expozantii lucrarilor, oameni de cultura ai orasului nostru dar si invitati ai acestora.

Printre invitatii speciali a fost prezenta si Irina Margareta Nistor, critic de film. Irina s-a declarat extrem de incantata de Targoviste, un oras primitor unde se regaseste. Ne-a spus ca prima ei intalnire cu Targovistea s-a datorat filmului ”4 luni, 3 saptamani si 3 zile” si a personajului principal din film, Laura Vasiliu, actrita a Teatrului Tony Bulandra din Targoviste.

Expozitia de icoane si picturi i-a adus o mare bucurie sufleteasca, mai ales ca toate au avut loc in Joia Mare, o zi cu semnificatii aparte pentru toti crestinii, iar cunoscutul critic de film a tinut sa mentioneze ca acum este un privilegiu sa putem admira o icoana expusa, dupa ce timp de 50 de ani acest lucru a fost interzis.10418968_10205430326850427_5995754894555777534_n

Si pentru ca am vrut sa aflam mai multe, am rugat-o pe doamna Irina Margareta Nistor sa ne raspunda la cateva intrebari legate de teatru si film, acolo unde stim cu totii ca parerea unui specialist in domeniu este importanta si pertinenta.

Despre Tony Bulandra din Targoviste, Irina ne-a declarat ca “Ranin face lucruri extraordinare cu acest teatru” si ca directia in care se merge este una buna, din cauza numarului mare de spectacole si a oamenilor care vin chiar si din orasele apropiate. Iar despre modul in care se adapteaza piesele, acum in era internetului, aceasta ne-a spus ca i se pare un lucru de bun augur si ca prin aceasta adaptare moderna fiecare vede un alt spectacol, un alt film

“Atmosfera de la Tony Bulandra este una placuta atat in salile de specatacol cat si pe holurile teatrului la fel. Si in plus, despre acest teatru se vorbeste foarte mult; mereu aud cate ceva despre el.”(Irina Margareta Nistor)

Pentru ca aveam in fata un critic de film si recent am vazut ”DE CE EU?” in regia lui Tudor Giurgiu, i-am adresat Irinei si o intrebare legata de modul in care este vazut filmul, atat in tara cat si in strainatate. Aceasta ne-a marturisit:

“DE CE EU?”, un film mult mai bun decat ”Aferim”, mult mai intens,  mult mai util si cu gandul la public, nu neaparat cu gandul la premii. 

Filmul a fost foarte bine primit si in afara tarii, discutiile avute la Berlin cu un critic de film, au determinat-o pe Irina Margareta Nistor sa sustina aceasta idee.

Am avut o discutie directa pe subiectul asta, eram la Berlin cand au prezentat filmul, eram intr-o cafenea si am discutat cu unul dintre criticii lor, un berlinez, si l-am intrebat daca reuseste sa urmareasca subiectul filmului si mi-a spus ca exact asa se intampla si la ei, numai ca nu exista film si ca Tudor Giurgiu a facut acest film si pentru ei. Este o chestie general valabila, asa cum se intampla peste tot in lume, totul e cantitativ, iar faptul ca Giurgiu a reusit sa faca acest film mi se pare formidabil. Lumea iese foarte tulburata de la el. Emilian Oprea este un actor minunat si a intrat in pielea personajului foarte tare.”

In final, Irina a multumit tuturor celor prezenti pentru faptul ca se simte infiata de Targoviste si isi doreste sa pastreze aceasta legatura si pe viitor.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share