Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

ISIS revendică atentatul terorist din Franța

1

 

Actualizare a articolului din 13.11.2015

Grupul terorist Statul Islamic (ISIS) își asumă responsabilitatea pentru atacul terorist din Paris din ziua de 13 noiembrie (a.c.), cel mai sângeros episod desfășurat pe teritoriul francez de la încheierea celui de-al doilea război mondial.

Președintele francez a numit evenimentele din seara trecută drept un “act de război” împotriva Franței.

Teroriștii au avut ca țintă 6 obiective, cel mai atroce a fost masacrul de la Bataclan, din timpul concertului, unde 80 de persoane și-au pierdut viața. Ce este cel mai trist este faptul că și la această oră forțele de intervenție, împreună cu cei de la medicină legală încă scot trupuri neînsuflețite din clădirea de spectacole, unde cel puțin doi atacatori, care purtau veste/centuri auto-explozive s-au aruncat în aer.

Autoritățile franceze au stabilit în prezent numărul victimelor ca fiind 128, dar aceste cifre sunt în continuă creștere, deoarece starea unora dintre răniți este critică. Alte surse vorbesc de înregistarea a 180 de răniți, o parte fiind deja în spital, iar alții sunt încă de negăsit.

Pericolul reprezentat de ISIS este cu atât mai puternic, și asta datorită înverșunării și a urii fățișe declarate de acest grup terorist, care ieri, în urma unei înregistrări a declarat că 8 militanți afiliați Statului Islamic vor avea ca țintă distrgerea unor puncte importante din Paris.

Presa franceză a anunțat că un pașaport sirian a fost descoperit lângă trupul unuia dintre atacatorii care s-au aruncat în aer în apropiere de Stade de France. Una din sursele CNN care participă la investigații a afirmat că un pașaport egiptean a fost găsit asupra unuia dintre atacatori, dar este foarte probabil ca aceste pașapoarte să fie false.

Întreaga lume se întreabă probabil de ce Franța, sau de ce în Franța. Ei bine, aceste atacuri, cum am mai spus nu sunt pure întâmplări. Franța face parte din coliția care luptă alături de SUA, Anglia, Germania si Rusia împotriva terorismului la nivel mondial. Franța este zguduită, iată, din nou, de un atac terorist, la numai 11 luni de la atacul din redacția Charlie Hebdo, care a luat viața a 12 oameni.

Franța nu este, din păcate, singura țintă în acest conflict global. În urmă cu puțin timp, la 31 Octombrie, un avion de pasageri rusesc a fost detonat în Egipt, atac revendicat de un alt grup islamist. Toți cei 224 de pasageri de la bordul aeronavei și-au pierdut viața.

Oana Stiff

Date preluate: http://www.cnn.com/2015/11/14/world/paris-attacks/

Distribuie acest articol Oficial Media
Share