Îți dorești să ai o bucătărie mai practică? Află ce îmbunătățiri poți face!

Bucătăria este locul unde multe gospodine își petrec o mare parte din timp pentru a pregăti fel de fel de preparate delicioase pentru mesele în familie și poate să reprezinte cea mai importantă încăpere dintr-o locuință, deoarece în interiorul acesteia familia se reunește și se relaxează.

Iată cum poți avea bucătăria perfectă pentru tine!

            Bucătăriile sunt considerate a fi centrul unei case, deoarece reprezintă locul unde majoritatea oamenilor își încep ziua, fie pentru pregătirea cafelei sau pentru preparea micului dejun. O bucătărie gândită să fie practică și plăcută din punct de vedere estetic contribuie la sănătatea și bunăstarea membrilor familiei și tuturor oaspeților ce trec pragul unei case.

            Spațiul ideal pentru gătit este generos, gândit să fie cât mai minimal, pentru a avea posibilitatea de mișcare și desfășurare eficientă, fără piedici, astfel există mai multe tipuri de organizare a mobilierului unei bucătării: bucătării prevăzute cu insulă, bucătării în forma literei ”L”, bucătării în forma literei ”U” sau bucătărie pe un singur perete. Dintre acestea, bucătăria amenajată în forma literei ”L” este cea mai utilizată, deoarece se adaptează la orice dimensiune.

Pentru a avea o bucătărie practică, este indicat să iei în considerare triunghiul de lucru. Acest triunghi de lucru este compus din trei puncte principale (frigider, aragaz, chiuvetă) și se bazează pe accesul facil în vederea utilizării acestora.

            Componenta principală a unei bucătării este chiuveta, deoarece aceasta începe procesul de preparare a alimentelor, prin spălare și permite igienizarea instrumentelor de lucru și a veselei. Cei de la hornbach.ro pun la dispoziție o gamă de chiuvete de bucătărie, care se pot alege după material, culori, dimensiuni și dotări, în funcție de preferințe.

Aparatele electrocasnice necesită să fie atent alese, astfel încât să fie de calitate superioară, să prezinte mai multe funcții și să aibă posibilitatea de încorporare în mobilier. Aparatele electrocasnice se împart în două categorii:

        Aparate electrocasnice incorporabile: cuptorul, frigiderul, plita, mașina de spălat vase;

        Aparate electrocasnice poziționate pe blatul de lucru: roboții de bucătărie cu funcții multiple de preparare a alimentelor, blenderele.

Blatul de lucru este altă parte ce poate fi îmbunătățită la o bucătărie. Prin alegerea formei unei bucătării, se poate stabili și suprafața de lucru disponibilă. Materialele din care aceste blaturi sunt realizate trebuie să fie rezistente la șocuri, umiditate și la frecvență de utilizare mare, de aceea se optează pentru lemn masiv tratat, marmură, granit și cuarț, cele din urmă fiind mai igienice și ușor de întreținut.

Ca mobilierul să fie cât mai practic și să nu ocupe mult din suprafața bucătăriei, acesta poate fi conceput astfel încât să se profite de spațiul de pe pereții bucătăriei și să se încorporeze dulapuri înalte. Într-o bucătărie se depozitează numeroase elemente, cum ar fi alimentele, ustensilele de lucru, vesela și diverse articole de unică folosință, de aceea este necesară includerea în mobilier a unei varietăți de spații de depozitare:

        dulapuri: pentru depozitarea obiectelor de veselă;

        rafturi: pentru depozitarea alimentelor neperisabile;

        sertare: ideale pentru așezarea organizată a ustensilelor și a tacâmurilor.

Cele mai durabile părți de mobilier de bucătărie sunt realizate din lemn de esență tare, cum ar fi cireșul și arțarul, însă costurile sunt mai ridicate. O altă alegere mai ieftină, dar totodată durabilă în timp, este placajul din fibră cu densitate medie (MDF).

Prin găsirea unor soluții de a o face mai practică și eficientă, bucătăria poate ajunge să fie valorificată drept cel mai semnificativ loc dintr-un cămin, căci în sine este locul unde se prepară hrana și unde se adună membrii familiei, pentru a se destinde și a petrece timp laolaltă, în jurul mesei.

Sursa foto: unsplash.com

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share