Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Iubitorii pedalării au animat centrul Timișoarei, la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge

Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, dar și susținătorii acestora au venit la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas, susținut de parteneri din mediul privat. Cursa ciclistă, care s-a desfășurat în 21 aprilie 2024, pe categorii, reunind copii, sportivi profesioniști și amatori, care au animat centrul Timișoarei, este inclusă și în calendarul Federației Române de Ciclism.

În preambulul competiției, sâmbătă, 20 aprilie 2024, organizatorii dau startul antrenamentelor pentru Poli Bike Challenge 2024. Cycling Warm-Up a fost compus din trei sesiuni intense, energice și distractive, alături de antrenorii de la World Class România, pe platoul din fața Operei: Dynamic Ride; Mountain Ride; Power Ride.

Deschiderea oficială a Poli Bike Challenge 2024 a avut loc duminică, 21 aprilie 2024, rectorul UPT, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, amintind că Societatea Sportivă a fost înființată în Politehnica timișoreană la doar un an de la înființarea universității, astfel încât, în UPT, de peste 100 de ani, educația și sportul sunt strâns legate.

Competiția a fost moderată de Alexandru Ciocan, fost președinte al Federației de Ciclism și comentator sportiv la Eurosport, care a dat startul competiției, turul inaugural fiind deschis de rectorul Politehnicii, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, alături de președintele Consiliului Județean Timiș, și el absolvent al UPT.

La turul inaugural au participat și cele două mașini de Formula Student ale UPT Racing Team, bicicleta cu hidrogen, dezvoltată în UPT prin proiectul Ronnes, precum și toți iubitorii pedalării.

Au urmat cursele pe categorii, de la cele de tip family sau pentru copii, pe categorii de vârstă, până la cele open, cele pentru amatori sau cele din categoria Elite. Cel mai tânăr participant a anut 3 ani, iar cel mai în vârstă 60 de ani. Pe lângă sportivi din toată țara, la competiție au venit și cicliști din Italia și din Ungaria.

După încheierea curselor a avut loc festivitatea de premiere, în cadrul căreia au fost acordate 73 de premii, fiind recompensați cei clasați pe locurile 1 – 5, masculin și feminin, la cursa Open (premii între 100 – 500 de lei), locurile 1 – 3, masculin și feminin, la categoria Amatori (premii între 200 – 400 de lei), locurile 1 – 3, masculin, feminin, under 23, juniori și cadeți, la cursa Elite (premii între 400 – 800 lei). Premiile la cursele copiilor au constat în produse și obiecte oferite de partenerii UPT.

Lista complete a câștigătorilor e disponibilă pe https://liniadesosire.ro/rezultate/poli-bike-challenge-2024/.

La festivitatea de premiere a participat și primarul Timișoarei, Dominic Fritz, care și-a exprimat bucuria pentru prezența în număr atât de mare a participanților, în special a copiilor.

Premiile pentru categoria Elite au fost acordate de un alt sportiv celebru al Timișoarei, Costel Pantilimon, fost portar la Poli, la Națională și la Manchester, iar prezent director executiv al Clubului Politehnica Timișoara.

Și la această ediție a fost organizată o tombolă la care s-au acordat două biciclete pentru copii, dar și alte premii constând în accesorii pentru ciclism.

Ca și la edițiile precedente, toți banii strânși din taxa de participare vor fi donați pentru susținerea unor sportivi cu rezultate excepționale din cadrul Clubului Politehnica.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share