Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Iulian Vladu: PSD, mită electorală la Corbii Mari. Vom depune plângere penală pentru încălcarea art. 386, alin. 1, din Codul Penal!

mita-electorala-oficial-mediaPNL-Iulian Vladu: PSD, mită electorală la Corbii Mari.

ASTĂZI AM PRIMIT UN COMUNICAT DE PRESĂ DIN PARTEA DEPUTATULUI IULIAN VLADU.

Vom depune plângere penală pentru încălcarea art. 386, alin. 1, din Codul Penal! 

Partidul Social Democrat nu reuşeşte să iasă din strămoşeştile sale obiceiuri electorale. Oferirea de pachete cu alimente este plata la care recurge PSD Dâmboviţa, în lipsa unor soluţii concrete pe termen mediu şi lung pentru locuitorii acestui judeţ.  

  romania-inainte-oficial-media-156px   Un exemplu concret este localitatea Corbii Mari. Am atras atenţia încă din alegerile locale din luna iunie că, în această localitate, PSD Dâmboviţa cumpără voturi prin pomeni electorale oferite cetăţenilor, fără a fi luată nici o măsură. Aceeaşi metodă este folosită şi în aceste alegeri, în care primarul localităţii, Ionuţ Bănică, şi viceprimarul Miu Iulian încearcă să-i convingă pe oameni să voteze contra unor atenţii oferite direct, ziua în amiaza mare, semn că nu se tem de nici o autoritate a statului. Aş vrea să le reamintesc celor doi că legea este aceeaşi pentru toţi, iar mita electorală are urmări penale, conform art. 386, alin. 1 Cod Penal.


Afirmaţia PSD Corbii Mari conform căreia PNL nu va putea obţine în localitate mai mult de 10% la alegerile generale, poate fi interpretată ca un autodenunţ, ceea ce înseamnă că social democraţii sunt pregătiţi să ofere mită electorală la 90% din populaţia cu drept de vot a comunei, acţiune care este, din câte se poate observa și în imaginea atașată, în desfăşurare.

     Solicit autorităţilor statului să nu trateze cu indiferenţă situaţia de la Corbii Mari şi să asigure desfăşurarea legală şi normală a campaniei electorale şi a scrutinului din 11 decembrie. Am încredere că cetăţenii din Dâmboviţa nu îşi vor vinde votul în schimbul unor atenţii oferite de competitorii politici. 

 

Dep. Iulian Vladu,

Prim-vicepreşedinte PNL Dâmboviţa

 

banner-pnl

Distribuie acest articol Oficial Media
Share