Jandarmii dâmbovițeni vor fi la datorie în mini vacanța prilejuită de celebrarea Zilei Unirii Principatelor Române

În mini vacanța din perioada 21 – 24 ianuarie 2023, prilejuită de celebrarea Zilei Unirii Principatelor Române, jandarmii vor acționa zilnic pentru asigurarea unui climat normal de ordine şi siguranţă publică pe raza judeţului Dâmboviţa, fiind pregătiţi să intervină pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor. Jandarmii vor fi angrenați și în misiunile permanente de pază și protecție instituțională la obiectivele stabilite în responsabilitate.

Pentru siguranța dâmbovițenilor, patrulele de ordine publică vor acționa independent și în sistem integrat cu dispozitive adaptate nevoilor operative și vor avea în vedere prevenirea infracțiunilor stradale și descurajarea faptelor antisociale.

În ziua de 24 ianuarie a.c., jandarmii vor participa, pentru asigurarea ordinii publice și cu un dispozitiv de defilare, la manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor Române, ce se vor desfășura în Piața Tricolorului din municipiul Târgoviște.

Tot în această perioadă, jandarmii montani de la posturile Zănoaga și Peștera vor veghea permanent şi vor interveni cu promptitudine pentru a acorda ajutor turiştilor aflaţi în dificultate în zona de competență din Munții Bucegi.

Pentru a evita producerea de evenimente nedorite facem următoarele recomandări :

  • cetățenii care vor participa la evenimente ce implică aglomerări de persoane să manifeste răbdare, să respecte indicațiile jandarmilor şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;
  • persoanele care vor alege să își petreacă timpul în zona montană să se informeze asupra stării vremii, drumurilor și condiţiilor climatice locale ;

– turiștii să se deplaseze la munte cu autovehiculele echipate pentru condiții de iarnă, pe drumurile deschise circulației, iar pentru drumeții să aleagă numai traseele montane marcate și să nu se abată de la acestea;

– cetățenii sunt rugați să sesizeze, orice situație de pericol ori faptă de natură antisocială, fie prin contact direct la patrulele de ordine și siguranță publică, fie prin apelarea numărului unic de urgenţă 112.

  

Informare, Relații Publice şi cu Publicul

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share