Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Jens Stoltenberg decorat pentru serviciile publice oferite

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-a întâlnit luni (8 iulie 2024) cu secretarul american al apărării, Lloyd J. Austin III, la Washington D.C., în avampremiera  Summitului  care aniversează cei  75 de ani de la înființarea  NATO.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg a fost decorat și cu  medalia” Departamentului de Apărare al SUA pentru serviciu public distins” cel mai înalt premiu pe care departamentul îl poate acorda unui cetățean străin.

Jens Stoltenberg i-a mulțumit secretarului Austin pentru angajamentul său față de NATO și pentru conducerea sa personală puternică cu privire la Ucraina, declarând că „a făcut cu adevărat o diferență și ne-a permis tuturor să oferim un sprijin fără precedent Ucrainei”. El a condamnat astăzi „atacuri oribile cu rachete împotriva orașelor ucrainene, ucigând civili nevinovați, inclusiv copii”. Secretarul general a indicat că, la Summit, Aliații vor lua decizii pentru a consolida și mai mult sprijinul NATO pentru Ucraina.

Ele vor aborda, de asemenea, descurajarea și apărarea și vor arăta că NATO are „forțele, pregătirea și capacitățile de care avem nevoie pentru a continua să descurajăm orice agresor”. „Aliații continuă să-și poarte partea echitabilă din povară”, a adăugat el.

Înainte de întâlnirea sa cu secretarul Austin, domnul Stoltenberg a participat la o ceremonie de depunere a coroanelor de flori la Cimitirul Național Arlington.

„Mii de soldați americani care și-au pierdut viața pe pământ european în două războaie mondiale se odihnesc aici. Alte zeci de mii de oameni se odihnesc în cimitire de cealaltă parte a Atlanticului. Le onorăm serviciul și sacrificiul, ”a spus secretarul general.

Luni după-amiază, domnul Stoltenberg a participat la Ziua NATO la Washington Nationals Stadium, Nationals Park, unde a aruncat prima minge  la un meci de baseball dintre Washington Nationals și Saint Louis Cardinals.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share