Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

JOI pasim pe CALEA LUMINII- 2016 lumânări aprinse vor vesti că vine Paștele!

Calea Luminii 1Calea Luminii, o manifestare unică în România organizată la Târgovişte – 2016 lumânări aprinse vor vesti că vine Paștele!

În Săptămâna Patimilor, Joi 09.04.2015, la ora 19:00, mii de credincioşi din Dâmboviţa se vor aduna pentru a crea ”Calea Luminii”, o instalație artistică interactivă concepută de artistul plastic Mihai Șerbănescu. După așezarea lumânărilor, începând din Piața Mihai Viteazu, ele vor fi aprinse la ora 20:30, iar Calea Luminii va prinde cu adevărat viață.

Considerăm că arta are datoria de a se implica activ în dezvoltarea urbană, iar această operă de artă atinge cu delicatețe acest deziderat, într-o încercare de a umple Târgoviștea cu o lumină simbolică.

Lumânarea are o mare semnificație în sufletele oamenilor, indiferent de religie. Bineînțeles, în preajma sărbătorilor Pascale, flăcările plăpânde ale lumânărilor sunt deosebit de evocative pentru credincioșii creștini, ceea ce nu înseamnă însă că ele nu își păstrează sensul profund spiritual și pentru cei de alte convingeri religioase. În fond, lumânarea este un obiect-simbol regăsit de-a lungul istoriei în fiece spațiu sacru. Astfel, manifestarea „Calea Luminii” încearcă o sacralizare a spațiului urban, o ridicare într-un registru superior a unor căi străbătute zi de zi de târgovișteni. Prin intermediul „Căii Luminii”, atât artistul conceptual cât și participanții și chiar și simplii spectatori se angajează într-un exercițiu de purificare și de meditație, atât de necesar în vecinătatea unor evenimente de o cruzime deosebită, ca acelea din Franța sau din Kenya. Calea Luminii 2

Proiectul  a fost iniţiat gândindu-ne la lumina care călăuzeşte viaţa omului de la naştere până la moarte și chiar dincolo de ea. Plăpânda lumânare va aduce un mesaj de iubire și de empatie, întărind – sperăm noi – spiritele târgoviștenilor și aducând un suflu de frumusețe urbei, mai ales că întregul eveniment se va petrece pe acordurile muzicii regretatului Lorin Stănescu.

Vă așteptăm cu drag!

Mircea Laslo, PR- Teatrul Tony Bulandra Targoviste

Distribuie acest articol Oficial Media
Share