Județul Dâmbovița are 56 de olimpici naționali

Rezultate foarte bune ale elevilor județului Dâmbovița la olimpiadele din acest an școlar : 56 de olimpici naţionali premiaţi la cele 34 de olimpiade desfăşurate până în prezent. Rezultatele cele mai bune au fost obţinute la Istorie, Arhitectură, Fizică, Robotică, Geografie și Muzică.  În felul acesta, performanțele au fost atinse atât de elevii care studiază disciplinele reale, cât și de cei care studiază disciplinele umane, informează conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița.


Performanțele sunt foarte bune, având în vedere că la competiţiile şcolare au participat elevi din toate judeţele ţării, iar numărul de competitori a fost limitat de către Ministerul Educaţiei Naţionale. Județul Dâmbovița a fost reprezentat de aproximativ 250 de elevi din 12 licee și 6 școli gimnaziale.
De remarcat că rezultatele obţinute de către elevii dâmbovițeni sunt cele mai bune din ultimii 6 ani. Regulamentul Olimpiadelor precizează că premiile şi menţiunile acordate în cadrul acestor competiţii şcolare sunt limitate: câte un premiu pe întreaga disciplină la nivel naţional. În aceste condiții, elevii noștri au obținut 12 premii I, 6 premii II, 3 premii III, 19 menţiuni şi 16 premii speciale. Sunt rezultate foarte importante, onorante pentru judeţul nostru, astfel încât, la acest moment, putem să afirmăm că învăţământul dâmbovițean face un pas important spre afirmarea excelenței în educație.

O imagine frumoasă au făcut şi elevii din clasele de gimnaziu, aceştia obţinând rezultate notabile la Educație Civică, Limba Română, Matematică, Educație Tehnologică și Muzică Instrumentală. De asemenea, au fost obţinute premii şi în domeniul învățământului vocaţional artistic, teologic şi pedagogic.
Sunt lucruri extraordinare care fac cinste județului, iar rolul nostru este de a-i felicita atât pe copii, cât și pe profesorii și părinții acestora. Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița își propune să-i încurajeze și să-i stimuleze într-o Gală a Excelenței, care să beneficieze de suportul autorităților!

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share