Județul Hunedoara vizitat de înalți oaspeți

Excelențele Sale Ambasadorii din Indonezia, Vietnam, Pakistan, Turkmenistan și Bangladesh  au vizitat județul Hunedoara

Îmbrăcați în ia noastră tradițională primită în dar la sosire, diplomații au vizitat pentru început cetatea Sarmizegetusa Regia. În cadrul turului ghidat au aflat informații despre trecutul nostru istoric, despre civilizația dacică și au asistat cu încântare la săpăturile arheologice din sit. Au mai fost programate vizite la Giardini di Zoe și Centrul Olimpic de Gimnastică de la Deva.  Din delegația sosită în județul  Hunedoara  au făcut  parte:

  • E. S. Domnul Muhhamad Amhar AZETH – Ambasadorul Republicii Indonezia
  • E.S. Domnul Dang Tran PHONG – Ambasadorul Republicii Socialiste Vietnam
  • E.S. Domnul Zafar IQBAL – Ambasadorul Republicii Islamice Pakistan
  • E.S. Domnul Daud ALI – Ambasadorul Republicii Populare Bangladesh
  • E.S. Domnul Annamammet ANNAYEV – Ambasadorul Republicii Turkmenistan.

Înalții oaspeți au asistat sâmbătă, la arborarea drapelului național deasupra intrării principale a Castelului Corvinilor din Hunedoara și au vizitat edificiul în cadrul unui tur ghidat.

Patru dintre ambasadori au vizitat și o fermă din Țara Hațegului, unde au stat de vorbă cu investitorul și au fost plăcut impresionați de cum este condusă activitatea. Înalții oaspeți au reiterat dorința țărilor pe care le reprezintă de intensificare a relațiilor comerciale cu țara noastră, în special în sectorul agricol, precum și asigurarea forței de muncă specializată în agricultură de care România începe să aibă tot mai multă nevoie. Vizita Excelențelor Sale a avut loc la invitația președintelui Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, și a avut ca scop promovarea oportunităților de afaceri și a potențialului județului nostru în domeniile agricultură și turism.

”Programul pe care l-am pregătit pentru Excelențele Voastre cuprinde și prezentarea unor oportunități de investiții în domeniul turismului, în agricultură, parcuri industriale. Județul Hunedoara are câteva zone fertile de interes, dar este propice și pentru zootehnie, mai ales că deținem importante zone de deal și de munte. Am inclus și vizitarea unor capacități de producție, pentru că fără producție,  nu putem avea o economie sustenabilă și durabilă. Am convingerea că după aceste trei  zile bogate în deplasări, vom identifica proiecte comune din care vom avea cu toții de câștigat. Încheierea de parteneriate la nivel administrativ și al mediului de afaceri va fi un prim pas spre o colaborare îndelungată și fructuoasă”, a trasmis Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

Ambasadorii celor cinci state asiatice care au misiuni diplomatice la București au vorbit despre domeniile de interes ale țărilor pe care le reprezintă, au subliniat interesul pentru intensificarea relațiilor comerciale cu România, pentru inițierea unor colaborări cu oameni de afaceri din județul Hunedoara, pentru importul de tehnologii din domeniul agricol, bunuri și alimente, dar și pentru exportul de bunuri către România de la produse industriale, alimente, îmbrăcăminte, până la produse farmaceutice și dulciuri. Diplomații au precizat că țările lor sunt interesate să importe ulei de floarea soarelui, dar și produse chimice, fertilizatori pentru agricultură.  La rândul lor, investitorii hunedoreni din agricultură au vorbit despre necesitatea suplimentării forței de muncă specializate în domeniul agricol cu lucrători din Asia, despre corectarea legislației interne care să vină în sprijinul lor, dar și despre importul de tehnologii pentru procesarea fructelor proaspete. Totodată, producătorii de legume și-au arătat dorința de a exporta pe piața asiatică fructe și legume dezhidratate. Pe parcursul celor  trei zile înalții oaspeți au vizitat obiective turistice din județul Hunedoara și Țara Zarandului.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share