La Târgoviște se desfășoară Olimpiada națională de limba și literatura română pentru elevii de gimnaziu, 18-22 aprilie 2022

Astăzi, 18 aprilie 2022, de la ora 17:00, la Cinematograf ”Independența” din Târgoviște a avut loc deschiderea etapei naționale a Olimpiadei de limba și literatura română pentru elevii de gimnaziu (18-22 aprilie 2022).

Olimpiada implică prezența unui număr mare de participanți, câte 4 elevi și 1 profesor însoțitor din fiecare județ al țării, respectiv din fiecare sector al municipiului București, însumând un total de 188 de elevi, 43 de cadre didactice însoțitoare și aproximativ 30 de cadre didactice – membri și profesori evaluatori în Comisia Centrală. În plus, 60 de elevi voluntari din Dâmbovița se vor ocupa de partea de organizare și coordonare a întregului eveniment.

Prezent la eveniment, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a declarat:

”Am participat cu emoție la deschiderea festivă a „Olimpiadei Naționale de Limba și Literatura Română”, găzduită de eleganta sală a Cinematografului Independența. Felicit din toată inima copiii prezenți în această etapă a competiției care se desfășoară în orașul nostru, calificarea în faza finală reprezentând în sine o performanță deosebită. Un gând bun adresat profesorilor dâmbovițeni, pentru contribuția remarcabilă avută la dezvoltarea comunității noastre. Mult succes tuturor participanților care, prin tenacitate, perseverență si conduită educațională, reprezintă adevărate modele în societate!”
Și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan i-a felicitat pe elevi și cadrele didactice, dar și pe părinții care le-au îndrumat pașii spre performanță:
”I-am felicitat în această după-amiază pentru tot ceea ce au realizat până acum și le-am mulțumit părinților și profesorilor lor pentru că le-au insuflat atât dragostea, cât și respectul pentru limba și literatura română. De asemenea, felicitările mele merg către cei patru elevi dâmbovițeni care participă la acest concurs.”

Din județul Dâmbovița vor participa în concurs patru elevi:

Pațanghel Alexia Camelia – Școala Gimnazială Nr.2 Lungulețu – clasa a V-a

-Stancu Timeea Elena- Colegiul Național „Constantin Cantacuzino” Târgoviște – clasa a VI-a

-Maziliu Mario Daniel – Colegiul Național „Vladimir Streinu” a VII-a

-Neacșu Alexandra Elena – Colegiul Național „Constantin Cantacuzino” Târgoviște– clasa a VIII-a

Programul desfășurării probelor din cadrul olimpiadei:
  • Marți 19 aprilie, 09:00 – 12:00 – Proba scrisă la limba și literatură română, locație: Colegiul Național ”Ienăchiță Văcărescu”
  • Miercuri, 20 aprilie – Proba orală la Limba și literatura română
  • Joi, 21 aprilie se pot depune contestații
  • Joi, 21 aprilie, de la ora 15.30, festivitatea de premiere la Cinematograf Independența
  • 22 aprilie, încheierea evenimentului

VEZI ALBUM FOTO 

Prin faptul că participanții sunt din toate județele țării, Olimpiada oferă prilejul promovării obiectivelor turistice și culturale ale județului nostru, astfel că, pe lângă activitățile specifice olimpiadei – probă scrisă, probă orală – Comisia județeană de organizare a etapei naționale a planificat activități de descoperire și cunoaștere a orizontului local, în parteneriat cu autoritățile locale și județene, cu diverse organizații și ONG-uri, cu instituții de învățământ, cu asociații ale părinților și elevilor (conform art.16 (2), art.52 (2), (3) din OME 3123/2022), parteneri tradiționali în educația dâmbovițeană.

Informațiile încărcate în timp real se regăsesc pe site-ul dedicat Olimpiadei.

https://ollrnationala22.wixsite.com/onllr-gimnaziu-2022

Distribuie acest articol Oficial Media
Share