Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Lampile solare, esentiale daca locuiesti la curte

Fie pentru propriul confort vizual atunci cand te intorci seara tarziu acasa, fie pentru a avea parte de seri relaxante in curte sau pe terasa, instalarea unor lampi solare este o idee practica si inovativa. Cu o lumina discreta, dar eficienta, aceste elemente vor infrumuseta cu eleganta spatiul in care sunt montate.

Lampi solare

Lampile cu incarcare solara emit o lumina vie, placuta si, bineinteles, care nu consuma curent electric, deci singura cheltuiala o presupune achizitionarea lor. De fapt, o poti considera o investitie, avand in vedere avantajele pe care ti le ofera. Mai mult ca sigur ai observat ca multi au in gradina sau pe terasa astfel de articole, deci il putem deja considera un trend. Pe cat de incantatoare estetic sunt, pe atat sunt de utile.

Lampile solare, un must have daca locuiesti la curte

Lampile cu incarcare solara se folosesc in mod deosebit cu scop de iluminat decorativ. Principiul pe care il are in vedere functionarea lor este simplu: se incarca cu lumina de la soare pe timp de zi, care este apoi transformata in curent electric – de asta se ocupa panoul solar mai mic sau mai mare din dotare. Exista un senzor de lumina care porneste si opreste automat lampa. Odata cu lasarea intunericului, acestea stau permanent deschise.

Ce preturi presupune o astfel de achizitie? Ei bine, depinde foarte mult si magazinul din care o iei. Spre exemplu, la magazin-non-stop.ro gasesti preturi pentru toate buzunarele. Varianta online este cea mai la indemana. Alte locuri unde ar trebui sa gasesti lampi solare sunt magazinele de profil sau supermarket-urile.

Fac parte din categoria corpurilor de iluminat si vin in mai multe variante. Se pot lipi de perete, infinge in pamant. Cert este ca indiferent de maniera de prindere, acestea reusesc sa dea un aspect inedit curtii.

In magazinul mai sus mentionat gasesti si lampi pentru gradina care sunt actionate prin telecomanda, adica le poti aprinde, respectiv stinge si de la distanta. Acestea sunt ideale pentru locatiile in care conectarea la reteaua electrica nu este posibila sau pur si simplu intentia este de a nu consuma curent electric. Amintim aici drumurile publice si private, parcuri, case de vacanta, refugii, ferme, stane, depozite si magazii, dar si cabane, pensiuni, hoteluri, etc.

Un astfel de proiector poate fi montat cu succes nu doar in exterior, ci si in interior. Este impermeabil, are o durata de viata extinsa si presupune o instalare usoara. Este foarte important ca instalarea sa tina cont de expunerea totala la soare, pentru a primi lumina solara la intensitatea maxima posibila.

Un model ca cel de pe magazin-non-stop.ro vine cu telecomanda inclusa, aceasta avand numeroase functii de programare. Sistemul pe care il controleaza are carcasa din ABS tratat anti-oxidare, dotata fiind cu panouri solare policristaline. Pentur o functionare optima, e ideala o inaltime de instalare de 3m, cu toate ca cea admisa e de 6 m.

Potrivite atat pentru spatii diverse, cat si pentru gradini, curti si terase, lampile solare sunt elemente esentiale ce favorizeaza un iluminat optim, cu cheltuieli minime.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share