Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

În data de 4 decembrie 2023, de la ora 18:00, la sediul central al Universității de Vest din Timișoara (bv. Vasile Pârvan nr. 4), în sala A01, va fi lansată expoziția de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități (3 decembrie).

Expoziția a fost realizată de studenți cu dizabilități din cadrul Universității de Vest din Timișoara împreună cu cadre didactice din Facultatea de Sociologie și Psihologie, în cadrul proiectului de cercetare-acțiune „Participarea la procesul educațional academic în perioada pandemiei de Covid-19 prin ochii studentelor și studenților cu dizabilități de la o universitate din România”.

Expoziția are ca scop punerea în valoare a vocii studenților cu dizabilități pentru a contribui la dezvoltarea de atitudini incluzive în mediul academic și în societate.

Expoziția (în varianta preliminară) poate fi vizionată accesând linkul: https://www.universitateincluziva.org. Pe website se găsesc atât video-animații, cât și descrieri audio ale acestor animații, care pot fi ascultate fără suport vizual, aducând experiența expoziției mai aproape de persoane cărora animațiile vizuale nu le sunt direct accesibile. Descrierile audio  pot fi accesate și pe playlistul expoziției de pe platforma Youtube.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">