Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Le Monde: Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi face parte din “generaţia în ascensiune” a Europei

Laura Codruţa Kovesi. Jurnalistii Le Monde au realizat cu ocazia aniversarii a sase decenii de la semnarea Tratului de la Roma o lista a acelor europeni care fac parte din ”generatia in ascensiune” a UE.

Laura Codruţa Kovesi

Laura Codruţa Kovesi. Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a fost recunoscuta vineri de cotidianul francez Le Monde. Alături de liderul partidului ecologist GroenLinks din Olanda, Jesse Klaver (30 de ani), de premierul scoțian, Nicola Sturgeon (46 de ani), și de liderul principalului grup parlamentar din Parlamentul European, germanul Manfred Weber (44 de ani);

Le monde le-a inclus printre personalitățile europene care formează „generația în ascensiune a Europei“. Au între 30 şi 46 de ani. ”Româncă, olandez, scoţian sau german, sunt toţi pro-europeni convinşi”, scrie Le Monde.

Cotidianul francez afirma ca șefa DNA, Laura Codruta Kovesi, “cu profilul sau de fost baschetbalista si cu reputatia de inflexibilitate”, a devenit “eroina miscarii masive a societatii civile impotriva guvernului, care a avut loc in toate orasele din Romania in aceasta iarna”.

Într-o ţară în care lupta anticorupţie este majoritar văzută ca un bun dobândit al aderării la UE, în 2007, acest magistrat de 43 de ani s-a bazat întotdeauna, cu abilitate, pe principiile şi organismele europene; tocami pentru a se ocupa de responsabilii politici locali, inclusiv cei mai puternici”; scrie publicația franceză despre sefa DNA.

Laura Codruta Kovesi. Generaţia în ascensiune” a Europei

Ziarul francez comentează despre Jesse Klaver: “are numai 30 de ani, dar este speranța stângii olandeze aflate în dificultate; a devenit repede o vedetă a scenei europene (…) El este întruchiparea adversarului puternicului curent populist din Olanda”.

Pentru Nicola Sturgeon, “șefa Partidului Național Scoțian, prăpastia dintre Anglia, favorabilă Brexitului, și Scoția, care l-a respins cu 62%, constituie un argument puternic pentru a cere un nou referendum privind independența”, noteză Le Monde.

“La 44 de ani, Manfred Weber (…) a pledat fără încetare (împreună cu cancelarul german, Angela Merkel) pentru punerea în aplicare a unui dispozitiv de repartizare a solicitanților de azil; tot el încearcă supravegheze respectarea strictă a ortodoxiei bugetare”, potrivit publicației franceze.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share