Le spunem astăzi la mulți ani copiilor!!!

De ziua copiilor, premierul Nicolae Ciucă a adresat un mesaj tinerei generații, subliniind faptul că, accesul la educație reprezintă o prioritate a guvernului României, care derulează în prezent mai multe proiecte și programe, destinate lor. 
”Le spunem astăzi la mulți ani copiilor, știind, ca adulți, că Educația este cel mai frumos dar pe care li-l putem oferi!
Accesul la educație – a spiritului și a minții, a discernerii între bine și rău, între adevăr și minciună, – este sursă și resursă pe care se va fundamenta adultul în echilibrul cu sine și cu ceilalți. Educația schimbă destine, consolidează societatea, dezvoltă națiunea! Este temelia unui viitor mai bun.
Copiii de astăzi vor face față mai bine ca adulți transformărilor sociale dinamice și situațiilor de viață mereu în schimbare dacă îi vom educa să fie deschiși noilor perspective, să accepte și să respecte diversitatea, să fie solidari și empatici.
Proiectul de țară „România educată” pune fundamentul pe care construim România de mâine, deschis către toți cei care vor să contribuie, cu responsabilitate, pentru a face posibilă punerea lui în practică.
În plus față de domeniile de studiu, acest proiect de țară include competențe care îi vor sprijini pe tineri să dezvolte gândirea critică, spiritul civic, să se adapteze mai bine în societate, să-și însușească competențe digitale și antreprenoriale. Viitorul aparține programelor bazate pe inovare, implicare, creativitate și învățare continuă.
Tânărul de astăzi, adultul de mâine, are nevoie de această zestre pentru a performa într-un mediu din ce în ce mai competitiv, într-o societate inclusivă, modernă și dinamică” a transmis premierul României.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share