Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

LECTURĂ BILINGVĂ CU OLIVER BOTTINI

DIN ROMANUL „MOARTEA ÎN UNGHERELE LINIȘTITE ALE VIEȚII“ (Roman distins cu premiul Deutscher Krimipreis 2018)

29.05. // 18:30 // Librăria La două Bufnițe

România, Banat, 2014. Inspectorul Ioan Cozma locuiește singur. Mai are doar câțvia ani până la pensionare; dacă nu atrage atenția, nimeni nu va săpa în trecutul lui. Dar lumea nu-l va lăsa în pace. Lui Cozma i se dă un caz de crimă: tânăra Lisa Marthen a fost găsită înjunghiată mortal. Tatăl ei deține o fermă mare, iar suspiciunea cade asupra unuia dintre tinerii săi muncitori. Una dintre piste duce la Meckelnburg. Cozma realizează că nu este singurul care vrea să se facă dreptate…

Oliver Bottini descrie în cartea sa egoismul oamenilor, lăcomia și setea de putere. Doar un singur lucru pare salvator – credința în bine și în umanitate. Tensiunea dintre acești poli este cea care face ca acest roman polițist să fie citit cu sufletul la gură.

Oliver Bottini, născut la Nürnberg în 1965, a studiat literatură și psihologie. Ca autor de romane polițiste, a câștigat mai multe premii germane pentru literature polițistă cu seria Comisarul Louise Boni. Trăiește ca editor și autor de cărți la München.

Din versiunea în limba română va citi Dana Niculescu, studentă la Secția de actorie în limba germană sin cadrul Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara.

Romanul a apărut în traducere românească la Editura Lebăda Neagră în anul 2023.

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural German din Timișoara cu sprijinul Goethe-Institut București. Parteneri ai proiectului sunt Librăria La Două Bufnițe și Secția de actorie în limba germană sin cadrul Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share