Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Legea privind serviciile digitale intră în vigoare

Mediul online al UE devine un loc mai sigur, mai echitabil și mai transparent  începând din  17 februarie, când regulamentul său de referință, Legea privind serviciile digitale, intră pe deplin în vigoare.  Astfel, se vor impune noi responsabilități platformelor online care au utilizatori în UE, cu scopul de a proteja mai bine acești utilizatori și drepturile acestora.

digital-strategy.ec.europa.eu/en/policies/safer-online

“Începând cu 17 februarie, Actul legislativ privind serviciile digitale începe să se aplice tuturor platformelor online din UE. Suntem pe deplin mobilizaţi pentru a asigura punerea în aplicare deplină a Actului legislativ privind serviciile digitale şi încurajăm toate statele membre să valorifice la maximum noul nostru cadru de reglementare”, a declarat comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton.

Regulile, care se aplicaseră deja unui număr de platforme foarte mari și motoare de căutare foarte mari din 2023, vor începe să se aplice tuturor platformelor și serviciilor de găzduire.

Aceasta include: combaterea conținutului, bunurilor și serviciilor ilegale, oferind utilizatorilor mijloacele de a semnala o astfel de activitate ilegală, protejarea minorilor, inclusiv interzicerea completă a direcționării minorilor cu reclame bazate pe profilare sau pe datele lor personale dând utilizatorilor informații despre reclamele pe care le văd, cum ar fi motivul pentru care le sunt afișate anunțurile și cine a plătit pentru reclamă, interzicerea reclamelor care vizează utilizatorii pe baza datelor sensibile, cum ar fi convingerile politice sau religioase, preferințele sexuale etc.

În martie 2024, Comisia Europeană intenţionează să adopte și  orientări privind măsurile de atenuare a riscurilor pentru procesele electorale. O consultare publică cu privire la actul delegat privind accesul la date este prevăzută  și pentru luna aprilie, urmând să fie adoptată până în iulie şi să intre în vigoare,  în octombrie 2024.

strategy-and-policy/priorities-2019-2024/

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share