Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

LEGILE UNIVERSULUI

jupiter-9septembrieAceste 20 de legi universale definesc relaţia pe care o avem fiecare dintre noi cu legea karmică, cu reîncarnarea, cu vibraţiile, cu atracţia, cu evoluţia sufletească şi cu mult mai multe legi fundamentale. Toate aceste legi au fost analizate mult mai pe larg de către Dick Sutphen în cartea sa publicată în anul 1987 “Aprinde-ţi lumina interioară” *. Iată cele 20 de legi ale Universului pe care nu le putem evita:

1. Legea universală a armoniei

Această lege depăşeşte cu mult chiar şi legea karmică, deoarece armonia reprezintă echilibrul suprem. Scopul karmei este acela de a ne ajuta să atingem echilibrul suprem. Dacă arunci o piatră într-un iaz, armonia va dispărea. Tu eşti cauză, iar efectul poate fi observat în valurile care continua să se producă până în momentul în care armonia este restabilită. În mod similar, acţiunile tale dizarmonioase se propagă în Univers şi se întorc la tine, viaţa după viaţa, până în momentul în care propria ta armonie interioară este restabilită şi susţinută.

2. Legea universală karmică şi legea universală a reîncarnării

Până în momentul în care nu ai depăşit Karma şi nu ţi-ai împlinit Dharma, acestea fiind datoriile tale pe această lume, vei continua să te reîncarnezi pe acest Pământ. Nici Dumnezeu, nici “Zeul Karmei” nu-ţi produce suferinţă în timpul vieţii tale, tu şi numai tu eşti cel care trebuie să înveţi tot ceea ce este necesar în timpul călătoriei tale pământeşti. Fiecare experienţă de viaţă prin care treci, într-un anumit fel te afli în căutarea altor suflete, împreună cu care, adesea, împărtăşeşti aceasi istorie. Aceste suflete sunt prezente în viaţa ta pentru a te ajuta să-ţi îndeplineşti nevoile karmice şi pentru a învăţa lecţiile personale. Ori de câte ori acţionezi cu intenţie, tu îţi creezi karma. Sunt considerate a fi acţiuni: gândurile, emoţiile, cuvintele şi faptele, dorinţa şi motivul din spatele fiecărei acţiuni. Actele pline de dizarmonie trebuie să fie aduse într-un echilibru în această viaţă sau într-o viaţă viitoare pentru cunoaşte o ascensiune a sufletului tău.

3. Legea universală a înţelepciunii – înţelepciunea încheie ciclul karmic

Dacă ai înţelepciunea de a-ţi învăţa lecţiile prin iubire şi înţelegere, îţi poţi atenua suferinţă. Din păcate, se pare că cei mai mulţi dintre noi învăţăm cel mai rapid ajutaţi fiind de suferinţă, prin intermediul confruntării directe cu propriile consecinţe ale acţiunilor noastre. De exemplu, dacă din lăcomie profiţi de cei din jurul tău şi în loc să înţelegi prin iubire că este greşit să faci acest lucru, vei ajungs să trăieşti aceasi experienţă, adică cei din jurul tău vor profita de tine, fie în viaţa aceasta, fie într-o viaţă viitoare.

4. Legea milosteniei

Experienţa karmică poate fi una plină de suferinţă, sau poate fi una plină de milă, har şi milostenie. Cu alte cuvinte, dacă le oferi oamenilor iubire, milă, har şi milostenie, vei primi aceleaşi lucruri în schimb.

5. Legea universală a Evoluţiei Sufleteşti

Fiecare fiinţă cu care stai de vorbă împărtăşeşte acelaşi obiectiv că şi tine, fie că realizează acest lucru, fie că nu. Obiectivul fiecăruia dintre noi este acela de a evolua din punct de vedere spiritual. Scopul principal în viaţă este unul interior, iar cel exterior este unul secundar. Ridicându-ne deasupra emoţiilor bazate pe frica, vom învăţa cum să ne exprimăm dragostea necondiţionată şi astfel ne vom dezvolta frecventa vibrationala, iar în consecinţă ne vom îndrepta din ce în ce mai aproape de armonie. Chiar şi atunci când avem impresia că nu progresăm în călătoria noastră, procesul de dezvoltare continuă. Învăţăm prin intermediul actelor noastre lipsite de armonie, iar învăţăturile pot fi foarte uşor observate în eşecurile şi în greşelile noastre. Aceasta este Legea universală a Evoluţiei Sufleteşti.

6. Legea univesala a unui Bodhisattva

Bodhisattva este un termen de origine sanscrită, comun acceptat în zilele noastre de către cei mai mulţi dintre adepţii metafizicii. Acest terme reprezintă o persoană care a depăşit nevoia de a se reîncarna pe Pământ, dar care alege să fac acest lucru pentru a-i ajuta pe ceilalţi să atingă iluminarea spirituală. Un bodhisattva ştie că nu o să fie niciodată cu adevărat liber decât în momentul în care toate fiinţele umane cunosc acea libertate.

7. Legea universală a vibraţiei

Întregul univers se supune unei singure legi şi acea este legea potrivit căreia totul în acest Univers este energie. Atunci când Einstein a descoperit că “materia este energie”, acesta a deschis uşa către un nou tărâm al ştiinţei şi al metafizicii. Oamenii de ştiinţă au demonstrat că energia este eternă, adică nu poate muri, se poate doar transforma şi prin natura sa, energia se afla într-o continuă mişcare, nu poate rămâne fixată int-un anumit loc o perioadă îndelungată de timp. Tu eşti energie. Pielea ta, cu toate că pare a fi materie solidă, este de fapt compusă dintr-un trilion de celule care vibrează la o anumită frecvenţă specifică; o frecvenţă ce ai câştigat-o în vieţile trecute, aceasta fiind o consecinţă a faptelor tale. Pentru a-ţi mări frecventa vibrationala până la cel mai înalt nivel este necesar să trăieşti o viaţă în armonie cu legile universale.

8. Legea universală a liberului arbitru

Această lege operează în trei moduri fundamentale:

1. Deşi multe dintre evenimentele vieţii tale sunt predestinate Astrologic, vei avea întotdeauna capacitatea de a atenua impactul evenimentelor sau de a le evita complet. Acestasta lege se rezumă la modul în care îţi trăieşti viaţa. Dacă eşti plin de milă, de dragoste şi de compasiune fată de ceilalţi, experienţele dizarmoniase din viaţa ta vor fi reduse aproape complet.

2. Cu cât te întâlneşti mai des cu Marele Maestru al Universului – Conştiinţa – şi cu cât îţi vei dezvolta mai mult un detaşament conştient, cu atât vei fi mai puţin afectat de evenimentele neplăcute din viaţa ta. Un adevărat înţelept se bucura de toată căldura şi bucuria pe care viaţa o are de oferit, dar se detaşează de negativitate şi-i permite acesteia să treacă pe lângă el, fără să-l afecteze.

3. Dispui tot timpul de liberul arbitru, în orice siuatie. În cazul în care răspunzi situaţiilor dificile cu emoţii pozitive, compasiune şi integritate, cu siguranţă ţi-ai învăţat o mare parte din lecţiile karmice şi nu vei mai trăi aceste experienţe în viitor.

9. Legea unităţii

Fiecare suflet se afla într-o foarte strânsă legătură cu inconştientul colectiv, adânc înrădăcinat în Şinele Superior. Prin dezvoltarea nivelului vibrational al unei persoane, întregul colectiv experimentează o dezvoltare a aceluiaşi nivel. Atunci când nu ne aflăm în armonie cu viaţa, întregul colectiv experimentează o scădere a acestui nivel vibrational. Pentru că există această unitate, tot ceea ce spunem, tot ceea ce facem, i-l va afecta pe un alt suflet într-o măsură mai mare sau mai mică.

10. Legea universală a Manifestării

Tu ai manistat prin intermediul gândurilor şi ideilor tale fiecare lucru din viaţa ta. Ideile şi experienţele crează credinţe, iar acestea la rândul lor îţi crează realitatea. În cazul în care nu eşti fericit cu privire la realitatea curentă este necesar să-ţi schimbi convingerile şi comportamentul. Convingerile pot fi schimbate de îndată ce înţelegi că nu sunt de partea ta. Puterea creativă nelimitată a minţii tale, prin dăruire, prin sensibilizare şi prin formare, se poate ridica deasupra legilor karmice. Prin intermediul legilor fizice şi spirituale, poţi manifesta orice realitate pe care doreşti să o experimentezi. În ceea ce priveşte schimbarea comportamentului tău, este necesar să decizi care este acel comportament dizarmonios pe care doreşti să-l elimini.

11. Legea universală a detaşamentului consient

Învăţăturile lui Buddha au descris cel mai bine această lege “rezistenţa faţă de ceea ce este –momentul prezent – asta este ceea ce-ţi provoacă suferinţă.”, iar prin suferinţa se referă la toate aspectele vieţii tale care nu funcţionează aşa cum îţi doreşti: relaţii, pierderea celor dragi, singurătate, boală, accidente, vinovăţie, dificultăţi financiare, dorinţe neîmplinite, şi aşa mai departe.

Atunci când accepţi ceea ce este, când accepţi realitatea curentă a vieţii tale şi nu te afli în opoziţie cu această rezistenţă se dizolvă. Schimbă tot ceea ce poţi schimba, dar da dovadă de înţelepciune şi acceptă situaţiile pe care nu le poţi schimba, acceptă-le aşa cum sunt. Din interiorul acestei acceptări, apare detaşamentul.

12. Legea universală a recunoştinţei

Din perspectiva legii karmice şi a legii unităţii, cu cât o să oferi mai mult, cu atât o să primeşti mai mult. Cu cât o să-i ajuţi pe ceilalţi mai mult, cu atât te ajuţi pe tine însuţi. Puterea acestei legi funcţionează în fiecare moment al vieţii tale.

13. Legea universală a Prieteniei

Atunci când două sau mai multe persoane se afla împreună pentru îndeplinirea unui scop comun, aceste persoane împărtăşesc o frecvenţă vibrationala similară, iar energia care se îndreaptă către atingerea acelui scop este mult mai puternică.

14. Legea universală a rezistenţei

Ceea ce rezişti, atragi către tine şi influenţa acelor situaţii sau a acelor experienţe negative îşi vor perpetua influenţă asupra vieţii tale. Rezistenţa este frică, aşa că, din punct de vedere karmic este necesară găsirea unei rezolvări. Legea universală a rezistenţei se asigura că te vei confrunta cu frică în viaţa ta până în momentul în care, obligat fiind, cu ajutorul legii detaşamentului conştient te vei vei elibera de ea.

15. Legea universală a atracţiei

“Energia urmează atenţia.” – aceste este principiul de bază al acestei legi universale. În cazul în care eşti o persoană care gândeşte negativ în majoritatea timpului, vei atrage către tine experienţe pline de negativitate. În cazul în care eşti o persoană plină de dragoste, vei atrage şi vei trăi experienţa dragostei. Deci, în cazul în care îţi doreşti pace şi armonie în viaţa ta, este necesar să fii o persoană armonioasă.

16. Legea universală a reflecţiei

Această lege spune că trăsăturile pe care le recunoşti în cei din jurul tău există şi în tine, atât cele negative, cât şi cele pozitive.

17. Legea universală a iubirii necondiţionate

Rezultatul iubirii necondiţionate este armonia. Iubirea necondiţionată nu este acelaşi lucru cu iubirea romantică. Iubirea necondiţionată presupune acceptarea celorlalţi aşa cum sunt, fără să-i judeci şi fără să aştepţi ceva de la ei. Această dragoste presupune că nu vei încerca niciodată să-i schimbi pe ceilalţi, ci doar pe tine însuţi.

18. Legea universală a afinităţilor magnetice

Prin alegerea pe care ai făcut-o în legătură cu locul şi momentul naşterii tale, ai determinat apariţia unui anumit curs ale evenimentelor în viaţa ta. Fiecare dintre noi, înainte de a ne naşte, am luat decizia cu privire la viaţă pe care urmează să o trăim.

19. Legea univesala a abundenţei

În interiorul fiinţei tale dispui de tot ceea ce este necesar pentru a-ţi face din viaţa aceasta un paradis, asta în cazul în care alegi să acccepti drepturile care ţi-au fost oferite la naştere. Trăim într-un Univers plin de abundentă, deşi majoritatea oamenilor de pe Pământ nu par să observe acest lucru.

20. Legea universală a Ordinului Divin

În cazul în care cauţi să înţelegi această lege universală, studiază echilibrul pe care-l pot întâlni în natură, pentru că funcţionează în acelaşi mod. În natură, totul se afla într-o armonie perfectă. Am putea spune că totul este exact aşa cum ar trebui să fie.

Sursă:” Lighting the Light Within” – Dick Sutphen, portalspiritual.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share