Liber la AstraZeneca. Peste 300.000 de români și-au anulat programările sau nu s-au prezentat la vaccinarea cu AstraZeneca

Peste 300.000 de români și-au anulat programările sau nu s-au prezentat la vaccinarea cu AstraZeneca, anunța săptămâna trecută medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

207.000 de români și-au anulat programarea făcută pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca, iar dintre cei care au confirmat programarea 99.000 nu s-au prezentat, după ce au apărut informaţii legate de tromboze asociate acestui vaccin, spunea marțea trecută Valeriu Gheorghiță.

Liber la AstraZeneca

Reguli noi la vaccinarea cu AstraZeneca: Te poți vaccina prezentându-te direct la centrul de vaccinare, fără programare

​Vaccinarea cu vaccinul împotriva COVID-19 produs de AstraZeneca se va face direct prin prezentarea la centrul de vaccinare (doar centrele cu vaccin AstraZeneca) fără programare prealabilă, arată un document semnat de coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, și adresat ministrului Sănătății și Direcțiilor de Sănătate Publică, document obținut de HotNews.ro. Condiția este ca în centre să nu fie persoane programate.
Decizia a fost luată „ca urmare a scăderii adresabilității populației” pentru vaccinarea cu acest vaccin, se arată în documentul semnat de Valeriu Gheorghiță.

Liber la AstraZeneca

Vaccinarea fără programare ar urma să fie posibilă în câteva zile. Precizările transmise ulterior de Comitetul Național de Coordonare a Vaccinării:
  • Vom anunța începerea vaccinării fără programare în termen de câteva zile!
  • Verificați disponibilitatea locurilor pe harta interactivă existentă pe platforma națională de informare cu privire la vaccinare;
  • Prezentați-vă la centrul de vaccinare în care sunt locuri disponibile cu un document de identitate;
  • Vaccinarea se va realiza în limita capacității de vaccinare a centrului;
  • Asigurați-vă că nu aveți simptome asociate COVID19.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share