25/10/2020

Lipsa de bun simț a „Poliţiei locale”, încearcă nervii devenilor

Locuitorii Devei sunt exasperaţi de câtă nesimţire există şi zace în unele capete pătrate din administraţia oraşului.

Liniştea oraşului de la poalele cetăţii este perturbată  de nepăsarea celor care cândva se numeau „boactări de noapte”, sau „gardieni publici” care acum cică s-ar numi „poliţia locală”, care nu au nimic de a face cu legea, şi se află la ani lumină, incapabili de a o înţelege, fiecare în oraş făcând ce îl taie capul.

Aşa se întâmplă că îţi doreşti puţină linişte, îţi doreşti să ieşi pe corso la un randezvous, să te opreşti la o terasă la o bere sau un suc, dar nervii îţi sunt încordaţi de cei care dau peste tine cu bicicleta, trotineta sau rolele. Da, de cei care nu respectă legea.  Dar ce să ne mai mirăm că nu o respectă, dacă cei care se numesc „oamenii legii” nu o respectă, Şi chiar refuză să o respecte. Cu bicicletele îi găseşti pe corso şi pe copii sub 14 ani, care neînsoţiţi nu au dretul să circule.

În Deva mai există în faţa Casei de Cultură şi o fântână arteziană muzicală înconjurată de bănci , loc de promenadă pentru deveni, de obicei încărcat de pensionari sau părinţi cu copii mici, conturbat foarte des de biciclişti, de cei cu trotinetele sau rolele, care se dau în spectacol mai mult decât arteziana care funcţionează doar pe jumătate. Dar niciodată nu vei vedea vreu astefel de „paznic public” prin zonă  să îşi facă meseria, cu toate că salariile lor sunt de 10000 lei, plus masă gratuită şi alte avantaje.

Până când oare vă jucaţi cu nervii devenilor, domnule primar Oancea? De curând a-ţi fost ales pentru un nou mandat, dar lucrurile sunt în continuare lăsate în voia soartei. Când va exista Lege şi Ordine în Deva?

Distribuie acest articol Oficial Media
Share