Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Lipsa de încredere în sine și vinovăția

Ce este programul de autodistrugere, de neincredere in fortele proprii? Daca nu avem incredere in sine, nu mai primim energie. Intreruperea energiei inseamna intreruperea iubirii. Acesta este programul de autodistrugere. De aceea, atunci cand nu avem incredere in sine, cand ne indoim de fortele proprii, cand ne este frica de ceva si fugim de propriul destin, toate acestea reprezinta de fapt un program de autodistrugere. De aceea, momentul credintei in fortele proprii si in „eul” nostru Divin, este unul dintre cele mai importante momente din viata omului.

Si Iisus Hristos i-a spus lui Petre: „Ti-a fost frica si ai inceput sa te scufunzi.”. Si stiti ce era in jurul lui Hristos? Nimeni nu avea incredere in sine, toti se temeau de propriul destin. Acest principiu exista si in prezent. Pentru a simti ceea ce a simtit Hristos, trebuie sa incheiem una din temele principale – frica si neincrederea in sine. Nimeni nu credea, tuturor le era frica. De ce a spus: „Daca credeti, in primul rand trebuie sa credeti in Dumnezeul care se afla in voi! Muntii se vor misca. Bateti si vi se va deschide! Cereti si veti primi! „? Deci peste tot este valabila ideea sa nu va fie frica, sa nu va indoiti, mergeti inainte! Asa trebuie sa procedati. Oricat de grea ar fi o situatie, oricat ati fi de bolnavi, daca aveti o intuitie interioara, credinta in fortele proprii, in eul Divin, deci si in destin, atunci totul va fi in regula.

Daca insa spunem: „Nu ma voi descurca, nu pot, nu imi sunt necesare aceste lucruri, nu vom mai primi energie, nu vom mai avea putere.”. Acest moment de tristete si neincredere in sine reprezinta una dintre cele mai grele incercari, pe care cu greu o putem trece. Sa ne intoarcem din nou la tema „diavolului”. De ce ingerul s-a transformat in diavol? Pentru ca a pierdut sentimentul Divinitatii care a incetat sa mai ocupe primul loc.

Cand pierdem sentimentul Divinitatii, in momentul in care nu mai credem in eul nostru Divin, ceea ce reprezinta si indoiala, si neincredere in sine . Daca nu mai credem in eul nostru Divin, credem atunci in eul nostru omenesc, insa eul omenesc este constientul nostru, capacitatile etc.

De aceea, in momentul pierderii sentimentului Divinitatii si, de asemenea, a sentimentului ca suntem condusi de catre Dumnezeu, din acest moment incepe autodistrugerea noastra viitoare, degenerarea, si accentuarea atasamentului catre aspectele superficiale. Azi-noapte, Patriarhul Alexei avea atata dreptate cand spunea ca daca ajungem la Dumnezeu peste o ora este un lucru bun, daca ajungem peste doua ore nu trebuie sa ne para rau. Deci oricand am ajunge la Dumnezeu, oricat ar fi de tarziu, nu trebuie sa ne para rau. El citeaza deci un document cutremurator, care prezinta si care repeta ceea ce a spus Iisus Hristos. Daca simtiti neincredere si nemultumire fata de sine, sau daca ganditi ceva rau despre sine, se intrerupe legatura cu planul Divin si in viitor veti fi dezorientati.

De aceea, daca manifestati un sentiment de culpabilitate, acesta va fi daunator progresului si transformarii dumneavoastra. Pentru ca senzatia de culpabilitate reprezinta un act de agresivitate indreptat impotriva lui Dumnezeu. De ce se intampla acest lucru? Pentru ca eu am doua euri, unul Divin, iar altul omenesc. Daca gandesc ca „Eu sunt vinovat”, rezulta ca Dumnezeu este vinovat. Va dati seama ce inseamna acest lucru? Deci, ca sa supravietuiesc, sunt dator sa renunt la Divinitate, ca sa ramana doar planul omenesc. Cand insa spunem „eu”, trezim in noi atat planul uman, cat si pe cel Divin.

De aceea sentimentul de culpabilitate este de fapt sentimentul despartirii de dumnezeu. De aceea, orice prostie am fi facut in timpul vietii, fie ca ne place sau nu, nu trebuie sa ne simtim niciodata vinovati. Cand facem o prostie ea este rezultatul eului nostru omenesc, de aceea ne vom chinui, vom suferi, ne vom imbolnavi, etc. Suntem datori sa ne schimbam, insa pe plan superior nu exista o vina, nu am fost vinovati si nici nu vom fi.

Serghei N. Lazarev

sursa: totulpentrunoi.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share