Localitatea Finta face pași importanți spre modernizare

Senatorul Virgil Guran-președinte PNL Dâmbovița, subprefectul Adrian Chițescu, inspectorul școlar adjunct Dan Alexandru Tică și secretarul general al PNL Dâmbovița -Aurelian Cotinescu au participat sambata, 28 mai 2022, la inaugurarea a patru obiective importante pentru comunitatea din localitatea Finta. Investițiile au fost realizate prin accesarea fondurilor de la bugetul de stat și prin finanțare europeană.

*Vezi ALBUM FOTO INTEGRAL pe pagina de facebook Oficial Media.

Oficial Media - PNL Dâmbovița, Localitatea Finta face pași importanți spre modernizare
Oficial Media – PNL Dâmbovița, Localitatea Finta face pași importanți spre modernizare

În prezența reprezentanților comunității locale, primarul liberal Florentin Oprea a inaugurat Dispensarul din Gheboaia, Grădinița cu program normal din Gheboaia, Dispensarul din Finta și primul tronson de canalizare cu o stație de epurare performantă, așa cum puține există în țară. Preșcolarii din Finta vor învăța de acum în condiții care să corespundă standardelor europene, într-o clădire nouă, cu mobilier și dotări moderne. Grădinița a fost realizată printr-un parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, prin accesarea de fonduri prin Ministerul Educației.

Cele două dispensare din comună vor deservi toți pacienții, iar doi medici de familie și un medic stomatolog vor asigura asistență și îngrijire pentru localnici. Dispensarele au fost realizate prin programul PNDL II.

Pentru primul tronson de canalizare care se întinde pe 3 km au fost accesate fonduri prin AFIR. Comuna are de acum și o stație de epurare modernă și performantă, așa cum sunt doar câteva la nivel de țară. Stația are capacitatea de a deservi întreaga localitate. Prin POIM se va extinde rețeaua de canalizare în toată localitatea, în doi ani de zile. Comuna beneficiază de rețea de apă, iar primăria a depus deja un proiect pe “Anghel Saligny”  pentru înființare rețea de gaze.

BIROUL DE PRESĂ PNL DÂMBOVIȚA

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share