Locuitorii din Târgoviște, atenționați prin RO- Alert că un leu umblă prin oraș

Autorităţile din Dâmboviţa sunt în alertă din cauza unui posibil leu scăpat dintr-o curte şi care s-ar plimba pe străzile din Târgovişte. Alerta a fost dată de un localnic la 112 şi imediat echipe formate din jandarmi şi poliţişti, înarmaţi cu puşti cu tranchilizant au pornit în cautarea animalului. De asemenea, locuitorii din Târgovişte au fost atenşionaţi prin mesaj RO-Alert cu privire la prezenţa unui leu pe străzile oraşului şi erau sfătuiţi să rămână în case şi să nu încerce să se fotografieze cu el în caz că îl întâlnesc, scrie romaniatv.net.

Update 23:30: asist pe o televiziune la dezbaterea specialiștilor in sex, șuruburi, chiftele și lei: Monica Tatoiu și individul care-i ducea geanta Elenei Udrea, Gelu Vișan. Iată ce se poate face cu ceva fișicuri de bancnote verzi și câteva telefoane. Se poate schimba cursul istoriei. Poți râde de unul din simbolurile Târgoviștei, de Vasile Lupașc, om de cultură, multiplu campion internațional, scriitor și istoric. Mulțumim că știm. Mulțumim că am văzut cu ochii noștri cum se falsifică adevărul la posturile tv, la așa-zisele ziare libere și independente care scriu orice pentru bani și sunt mână în mână cu interlopii.

Desigur că am vorbit personal cu Vasile Lupașc și acesta mi-a confirmat că nici vorbă să se înșele, ba chiar mi-a spus că s-a încercat mușamalizarea și schimbarea realității cu el de față. Este un leu, s-a anunțat pe roalert, este real, este la Târgoviște. Rușine jurnaliștilor de doi bani care spun că a fost câine, șopârlă sau pisică.

Câteva din dovezile că un leu rămâne un leu oricât ai vrea să-l faci să pară vulpe sau lăcustă:

Un campion mondial la karate a semnalat prezenţa leului: „Doamna de la 112 mi-a spus că ştie despre ce e vorba”
„Exact în zona asta era, între copăceii ăştia, venea spre noi.L-am văzut în 30 de metri, sigur era leu. Doamna de la 112 mi-a spus că ştie despre ce leu este vorba. Înseamnă că se ştie de el”, a povestit Vasile Lupaşc, bărbatul care a dat alarma iniţială. Vasile Lupaşc, cel care a făcut prima dată anunţul, este profesor de istorie şi campion mondial la karate.

„Era leoaică, era femelă. Repet, nu fac glume, nu sunt ţăcănit, înţeleg de la alţi oameni, că nu e prima dată când se întâmplă. Există foarte aproape de noi un domn care are lei. O fi scăpat de acolo. Sper din inimă să nu îl împuşte, să nu îl omoare, dar cumva trebuie ţinut, pentru că acest câmp se umple de copii seara. Eram la plimbare aici. Sună a glumă, dar ne-am întâlnit cu leul pe câmp, în Târgovişte. Am văzut un exemplar mărişor. Nu mi se pare deloc de glumă. Aici, în fiecare seară, câmpul e plin de copii”, mai spune Vasile.

Imagine cu caracter ilustrativ

„L-a văzut băiatul meu pe lângă poartă aici. Băiatul era în curte şi el a trecut înspre oraş. Era unul galben a zis. S-a speriat, vă daţi seama”, a povestit un alt localnic din Târgovişte.

UPDATE: „Este numai un apel la 112 şi, deocamdată, nu se confirmă nimic. Facem cercetări şi vedem ce se poate stabili. DSV Dâmboviţa nu are cunoştinţă despre existenţa şi creşterea unor animale sălbatice în gospodăriile populaţiei, dar au fost lei aici în zonă. Câţi, câte exemplare aveau? Menajeria respectivă nu mai funcţionează de câţiva ani de zile, are ordonanţă de interzicere a activităţii şi nu mai ştim ce a fost în decursul timpului. Dacă ar deţine un leu ar fi ilegal”, a declarat dr. Liviu Cobianu, şef serviciu DSV Damboviţa.

„Se va încerca aducerea unor câini de urmă, ca să identificăm dacă există animalul în zonă. Nu a lăsat niciun fel de urmă nici în zonele de baltă unde ar trebui să se vadă o urmă de leu. Nu avem certitudinea că această ameninţare este adevărată. Nimeni nu are voie să deţină un leu. Avea obligaţia să îl declare, să îi asigure spaţiu, să fie asigurat. Nu e voie să deţii în proprietate privată animale exotice. Asta înseamnă că nici maimuţă nu e voie să o deţii. E infracţiune”, spune Cosmin Mateescu, medic veterinar.

UPDATE: Patru echipe de căutare în care se află câte un jandarm înarmat cu puşti cu tranchilizant. Se fac verificări în mai multe zone din Târgovişte. Oamenii legii iau în calcul şi o altă variantă şi anume ca „leul” să fie de fapt un câine.

UPDATE: Un nou mesaj RO-ALERT a fost emis, joi, de ISU Dâmboviţa privind prezenţa unui leu în Târgovişte, de data aceasta fiind semnalată zona Romlux.”A fost semnalată prezenţa unui animal sălbatic (leu) în municipiul Târgovişte, zona Romlux! Evitaţi zona, rămâneţi în locuinţe! Păstraţi distanţa faţă de animal şi nu încercaţi să vă fotografiaţi cu acesta”, se arată în al doilea mesaj RO-ALERT emis, joi, de ISU Dâmboviţa.

Primul mesaj RO-ALERT a fost dat la ora 10,52 şi avertiza cu privire la prezenţa leului în cartierul Priseaca, iar al doilea mesaj a fost dat la 11,34 şi anunţa prezenţa leului în zona Romlux, în apropiere de prima locaţie.

Grădina Zoo Târgovişte anunţă că leii pe care îi are sunt în cuşti.

„Leii pe care noi îi avem sunt în maximă siguranţă, avem două perechi de lei. Nu a scăpat de la noi niciun animal”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul de la Grădina Zoo Târgovişte, Florina Pârvulescu.

Un cetăţean a sunat la 112, joi, şi a anunţat că a văzut un leu în cartierul Priseaca din Târgovişte, în apropierea unei benzinării. Ambele zone unde s-a semnalat prezenţa leului sunt la ieşirea din Târgovişte.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share