Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Luca Vătavu, marea speranţă a înotului dâmboviţean. “Mi-a plăcut să înot de la prima încercare”

Luca Vătavu este singurul dâmbovițean care a prins podiumul la puternicul concurs de înot Cupa Contratimp Chindia, găzduit de Complexul Turistic de Natație Târgoviște. Sportivul pregătit de Gheorghe Tzitzeclis a terminat pe locul 2 în proba de 100 m spate, însă a obținut rezultate mulțumitoare și pe alte stiluri. Micuțul înotător (7 ani) își susține antrenamentele la bazinul olimpic al Complexului Turistic de Nataţie Târgovişte, alături de colegii de la Palatul Copiilor Târgoviște. „Cel mai mult mă bucură faptul că Luca și-a îmbunătățit timpii între 5 și 10 secunde”, a apreciat antrenorul său. Luca Vătavu este considerat de specialiști cel mai promițător produs al înotului dâmbovițean.
– Cum ai ajuns tu la înot?
– Tatăl meu a ținut să merg la înot, a fost foarte frumos și am vrut să continuu. Mi-a plăcut să înot de la prima încercare, nu mă așteptam să fie așa de plăcut. Tata înoată și el, dar eu sunt mai bun.
– Mai ții minte cum a fost la primul concurs?
– La fel de bine ca la primul antrenament. Iar concursul de la Târgoviște, Cupa Contratimp Chindia, unde am luat locul 2, mi s-a părut foarte puternic. Mi-a plăcut mult atmosfera, iar bazinul este tare frumos. E plăcut să înoți aici.
– Te întreabă colegii la școală sau prietenii cum e la înot?
– Daaa. Le spun că e ceva foarte plăcut și că am rezultate apreciate. Să știți că mai am colegi care înoată bine, de la Palatul Copiilor Târgoviște, Andrei Amuza și Radu Dăuș.
– Care este stilul tău preferat?
– Stilul meu preferat este crawl, însă cel mai important este că domnul profesor Tzitzeclis m-a învățat să înot cum trebuie. Ne înțelegem foarte bine.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share