Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Luciana Cristea: ”Continuă proiectul început anul trecut, Festivalul – Concurs Naţional Laura Stoica”

Luciana Cristea, vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița a anunțat astăzi agenda culturală a următoarelor zile. În conferința de presă desfășurată la sediul PSD Dâmbovița,

Luciana Cristea

Festivalul – Concurs Naţional „Laura Stoica”

Mă bucur să vă anunț că, anul acesta, Consiliul Județean, prin Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, continuă proiectul început anul trecut, Festivalul – Concurs Naţional „Laura Stoica”. Este un eveniment pe care, așa cum organizatorii au spus încă de la început, ne dorim să-l transformăm într-o tradiție e vieții cultural-muzicale dâmbovițene și într-un reper al muzicii românești de calitate.

După cum probabil știți, prima ediție, desfășurată anul trecut, la Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște, s-a bucurat de un succes nesperat pentru un proiect aflat la început de drum și am certitudinea că și anul acesta, ne vom putea bucura, în data de 6 octombrie de muzică de calitate. Intenția noastră este aceea de a  readuce în lumina reflectoarelor atât amintirea iubitei interprete Laura Stoica, dar și tinere talente care aleg drumul mai puțin popular al interpretării unor piese de valoare, a unei muzici necomerciale, care face apel la sentimente și reușește încă să emoționeze.

A fost, este și va fi un motiv de mândrie pentru noi faptul că Laura Stoica a plecat din județul Dâmbovița, pe calea succesului artistic și tocmai de aceea vom face eforturi pentru ca in fiecare an să îi cinstim memoria cu ajutorul tinerilor talentați și să aducem pe scena de la Târgoviște nume sonore ale muzicii ușoare românești (ca Zoia Alecu, Luminița Anghel, Mircea Rusu și Krypton, care au concertat la prima ediție).

Zilele Toamnei

De asemenea, vreau să vă informez că, în perioada 8-11 noiembrie 2018, Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, va organiza, în Piața Tricolorului din Târgoviște, festivalul ”Zilele Toamnei”.

Evenimentul urmărește să promoveze valorile, tradițiile și produsele românești, îndeosebi cele specifice județului Dâmbovița, la manifestare fiind așteptați să participe numeroși meșteșugari, artizani, precum și comercianți din țară, dar și din județ.

De asemenea, fiecare dinte zilele festivalului va fi un bun prilej și pentru a prezenta publicului interesat elementele de identitate ale folclorului și portului românesc, motivele tradiționale regăsindu-se în exponatele participanților.

La festival sunt așteptați să participe cât mai mulți dâmbovițeni care au oportunitatea atât de a degusta roadele producțiilor micilor producători autohtoni, cât și de a se bucura de specificul traiului românesc.

Deschiderea evenimentului va avea loc joi, 8 noiembrie 2018, ora 16:00, în Piața Tricolorului din Târgoviște.

Descopera Dâmbovita

În perioada 15 – 17 octombrie 2018, Consiliul Județean Dâmbovița va derula, în incinta Parlamentului României, un proiect de promovare a județului, intitulat ”Descoperă Dâmbovița”. Acțiunea are ca scop principal prezentarea, la nivel național, atât a tuturor elementelor de identificare a județului, îndeosebi valori, tradiții și cultură, cât și de a face cunoscut publicului interesat potențialul economic, istoric, educațional și turistic al locului.

Evenimentul va fi unul important pentru afirmarea județului Dâmbovița în circuitele turistice și va contribui la dezvoltarea socio-economică a zonei, având în vedere faptul că investițiile demarate în ultima perioadă în județ și oportunitățile existente, în prezent, în acest domeniu sunt unele de anvergură. Nu în ultimul rând, este și un bun prilej de a promova părți ale istoriei românilor, orașul Târgoviște, reședința județului și fosta Cetate de Scaun a Țării Românești, fiind un simbol arhitectural reprezentativ pentru trecutul și evoluția statului român.

În acest sens, avem plăcerea de a vă invita să vă alăturați demersului inițiat de Consiliul Județean Dâmbovița și să vizitați, în perioada 15-17 octombrie 2018, standul de promovare aferent proiectului ”Descoperă Dâmbovița”, ce va fi amplasat în incinta Parlamentului României.

Luciana Cristea, vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița

Distribuie acest articol Oficial Media
Share