Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Lucrări de reabilitare la Corpul B al Primăriei municipiului Târgoviște

Au început lucrările de reabilitare la Corpul B al Primăriei municipiului Târgoviște, investiție finanțată în cadrul Planului național de redresare și reziliență, Componenta C5 – Valul Renovării – Axa prioritară 2 – Schema de Granturi pentru Eficiență Energetică și Reziliență în Clădiri Publice.
 Proiectul are o valoare de 2 milioane de lei, cu finanțare prin PNRR, iar durata lucrărilor nu va depăși 12 luni. Serviciile publice care erau prestate aici, cu excepția activității de Registratură (care s-a mutat în imediata apropiere, la biroul de Transport al D. A. P. P. P), au fost relocate la sediul administrației publice locale de pe bulevardul Unirii, micro VI.
Mai multe detalii a oferit astăzi, în carul unei conferințe de presă, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan:
Sperăm ca anul viitor să încheiem lucrările pe ceea ce înseamnă eficientizarea energetică a clădirii. Investiția are o valoare de peste 2 milioane de lei și vor avea loc următoarele lucrări: întreg imobilul va fi termoizolat, va fi înlocuit acoperișul, va fi schimbată tâmplăria, sistemul de încălzire va fi refăcut, vor fi instalate sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu prin utilizarea surselor regenerabile de energie, sistemele de climatizare vor fi refăcute, instalațiile de iluminat vor fi modernizate, va fi refăcut sistemul de colectare și evacuare a apelor meteorice, etc. Un proiect de natură să răspundă necesităților din acest moment. Proiectul este finanțat prin PNRR și este primul de acest gen care are în vizor imobilele administrației publice locale”.

 

Edilul a mai spus că legat de PNRR, sunt în faza de licitație publică mai multe clădiri care aparțin administrației publice locale, în special unitățile de învățământ – Școala ”Grigore Alexandrescu”, lucrările vor începe în următoarea perioada, Grădinițele nr. 2, 11, 3 și 14, toate sunt în faza de obținere a autorizației de construcție. De asemenea, pe programul de consolidare seismică, va intra Corpul principal de la Liceul „Voievodul Mircea” și se pregătesc proiecte pentru Școala ”Vasile Cîrlova” (ambele corpuri de clădire) și pentru Școala „Ioan Alexandru Brătescu-Voinești”, nr. 2. 
Și în acest an, dar și anul viitor, vom avea lucrări importante de reabilitare, modernizare pe tot ce înseamnă infrastructura educațională a municipiului. Anul viitor vor fi finalizate două proiecte care acum sunt în lucru: Școala ”Tudor Vladimirescu” și Școala nr. 10, ”Radu Cel Mare”. Prima pe Programul Operațional Regional, a doua pe PNRR. Printre primele proiecte din țară”, a mai adăugat Daniel Cristian Stan.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share