Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Lucrările de reabilitare termică din Târgoviște avansează. Primăria anunță proiecte în valoare de peste 90 de milioane de lei

Primăria Târgoviște continuă implementarea proiectelor de reabilitare termică a blocurilor de locuințe din municipiu, cu sprijin financiar asigurat prin fonduri europene nerambursabile. Executivul local a efectuat recent o vizită pe șantierul din zona blocurilor G, unde au loc lucrări de modernizare, în cadrul unui program mai amplu de eficientizare energetică.

La inspecția din teren au fost prezenți primarul municipiului, Daniel Cristian Stan, viceprimarii Cătălin Rădulescu și Constantin Cozma, precum și city managerul Gabriel Boriga. Cu această ocazie, edilul șef a oferit detalii despre stadiul proiectelor și planurile de extindere a intervențiilor în alte zone ale orașului.

Discutăm din nou despre reabilitarea termică a blocurilor de locuințe din municipiul Târgoviște. Această activitate de atragere a finanțărilor se află, în acest moment, practic în plină desfășurare. Avem, atât prin Fondul European PPRSM, cât și prin PNRR, două proiecte importante: unul în valoare de aproape 50 de milioane de lei, iar celălalt, în valoare de aproape 40 de milioane de lei, ambele având contractele de finanțare deja semnate”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Potrivit autorităților locale, lucrările sunt în desfășurare nu doar la blocurile G, ci și la alte imobile din municipiu, inclusiv blocurile A, blocul 81 și blocurile din zona X. În perioada următoare, urmează semnarea contractelor de finanțare pentru blocul 26 și pentru un imobil situat pe strada Ionghica (planul nr. 5), unde lucrările vor începe imediat după finalizarea procedurilor.

În paralel, Primăria Târgoviște anunță că există aproximativ 100 de scări de bloc pentru care se lucrează la documentațiile necesare în vederea atragerii de fonduri suplimentare.

Primarul a precizat faptul că implicarea asociațiilor de proprietari este esențială pentru derularea acestor proiecte, întrucât imobilele vizate se află în proprietate privată: „Blocurile sunt proprietăți private, integral. Primăria nu deține spații în aceste imobile. Așadar, pentru a putea beneficia de finanțare, este obligatoriu să existe o asociație de proprietari și să fie completată documentația pusă la dispoziție de către primărie.

Totodată, edilul șef a subliniat că lucrările de reabilitare sunt complexe și includ, printre altele, înlocuirea tâmplăriei, termoizolarea clădirilor, montarea de sisteme alternative pentru producerea energiei și, în anumite cazuri, modernizarea instalațiilor electrice.

Este, probabil, cea mai importantă perioadă pentru accesarea fondurilor europene în ceea ce privește reabilitarea termică. Am vorbit despre aproximativ 90 de milioane de lei în contracte de finanțare deja semnate și despre alte aproape 40 de milioane de lei – contracte aflate în așteptare, pe care sunt convins că le vom semna în perioada următoare”, a completat Daniel Cristian Stan.

Conform administrației locale, programul va continua și în perioada următoare, în funcție de disponibilitatea fondurilor și de numărul solicitărilor venite din partea asociațiilor de proprietari care îndeplinesc condițiile de eligibilitate.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share