Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Lume multă la ZOO Timişoara

 

Căldură mare, neicule, zăpuşeală nu alta. Cu mic ci mare timişorenii se îndreaptă spre Pădurea Verde, spre verdele crud al oraşului şi spre Grădina Zoologică. Unii dintre  ei se mai opresc şi pe la Muzeul Satului Bănăţean, unde în fiecare duminică e târg de produse legumicole, fructe, lactate, miere şi altele.

Grdina Zoologică e doar la o aruncătură de băţ, unde nu doar copii ci şi adulţii grăbesc pasul. Întâmpinaţi de căpriţe care se zbenguie, de urşi plictisţi făcând baie, iepuraşi, fazani, struţi, pasărea EMU,  lame, care dacă le enervezi te scuipă, tapiri, căprioare şi cerbi, maimuţe, şi multe alte animale înconjurate de garduri legate la energia electrică.

Loc de joacă, baloane colorate şi luminiscente, desene pe faţă, un langoş sau o îngheţată, sucuri reci şi apă minerală sau plată, dar şi porumb fiert la 5 lei bucata, că doar suntem în prag de toamnă. Baloanele şi vata pe băţ divers colorată şi de mai multe arome au fost deliciul copiilor.

Dacă nu erai unul prea grăbit, la întoarcere puteai poposi la Muzeul Satului Bănăţan care te întâmpina cu porţile deschise, unde producătorii agricoli te aşteptau cu fructe, legume, brânzeturi, măsline şi ulei de măsline aduse direct din Grecia, dar şi rahat grecesc de îţi lingeai degetele, de unde te întorceai şi cu piaţa făcută, deoarece preţurile erau acceptabile.

Te întorci cu STPT pe o căldură de peste 30 grade, fără aer condiţionat, dar satisfăcut că ai făcut un sfârşit de săptămână „relaxat” întro perioadă „relaxată”.

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share