Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Lună plină în Berbec 14 octombrie 2019 – Cine rezistă și se adaptează schimbărilor poate fi premiat

Lună plină în Berbec 14 octombrie 2019 

Am avut o Lună nouă în Balanță, cu aspecte grele, cu teste, încercări, blocaje, transformări. A trebuit să ne dăm seama că fără comunicare reală între noi, fără a ne cunoaște unii pe alții, orice concluzii am trage, sunt lipsite de înțelegere.

Și că lipsa de comunicare sau comunicarea superficială, aduc concluzii la fel de superficiale, dar elegante. Transmise frumos, dar fără profunzime.

Luna plină în Berbec nu e deloc mai blandă în aspecte, ba chiar din contra. La Luna plină, planul inconștient cu cel conștient stau față în față, nevoile mele (Berbec), cu nevoile noastre (Balanță), asta în cazul în care dorim o ecuație în doi.

Guvernatorul Berbecului, Marte (acțiune, forță, voință) este în Balanță, un semn în care nu se simte foarte bine, fiind un semn Venusian. Marte e obsinuit să acționeze cu suficientă agresivitate încât acțiunea să nu dea greș. Iar, în Balanță, va trebui să analizeze și punctul celuilalt de vedere sau, să acționeze în vederea reușitei în doi.

Pe 5 aprilie, a fost Luna nouă în Berbec, unde spuneam atunci: Începe din nou și din nou, dar, nu repeta aceeași greșeală. Luna fiind ( și atunci, ca și acum) în cuadratură cu domn’ profesor Saturn.

În fine, ce greșeli am repetat, am avut ocazia să le vedem pe parcurs. Acum, le conștientizăm poate mai putenic, emoțional, fiind Lună plină.

Putem să conștientizăm și unde au fost dezechilibre în noi, între energia masculină și cea feminină, când am fost doar pe “a cere” și când doar pe “a oferi”.

Râdeam singură (fac o paranteză), că mă săturasem să scriu mereu de luni noi, luni pline…acu’ începem, acu’ terminăm, acu’ ne transformăm, acu’ conștientizăm :))). Pentru că senzația era că tot batem pasul pe loc, indiferent de situație…Și acum să o iau de la capăt…cu “iar conștientizăm”, plictisitor :))).

Dar, da…aici suntem, la transformări :))). Luna plină fiind în careu în T perfect cu Pluton.

Careul în T este ca un scaun cu 3 picioare, dezechilibrat, care are nevoie de un al patrulea picior. Adică, Luna în Berbec formează o opoziție cu Soarele în Balanță și, ambele fac un aspect de 90 de grade (careu) cu Pluton în Capricorn.

Aspecte foarte tensionate, pe semne cardinale, înseamnă…:”fraților, faceți ceva”. Pentru că semnele cardinale sunt cele care inițiază (adică aduc în noi nevoia de schimbare). Sunt cele care încep anotimpurile: primăvară (Berbec), vară (Rac), toamnă (Balanță), iarnă (Capricorn).

Cum ar zice Berbecul: ” a fost iarnă suficient, hai să începem primăvara!”.

Berbecul, căpos așa cum este, are extrem de multă energie și voință. Este asociat și cu energia sexuală, dar, și cu nevoia de independență, de a i se recunoaște identitatea și cu verbul : “eu vreau”. Vorbesc aici de noi toți, pentru că toți avem Berbecul în hartă și nu îmi plac generalizările: “Berbecii sunt…”.

Deci, vorbim de nevoia noastră de a fi, de a exista.

Lună plină în Berbec 14 octombrie 2019

Balanța este arhetipul: noi suntem, noi vrem, noi relaționăm, noi echilibrăm, armonizăm, Capricornul : perseverență, consecvență, reguli, asumare, sistem social, efort.  Racul: simțire, nevoia de siguranță emoțională, tradiție, cămin. Când spunem Rac, spunem “acasă”.

Să revenim la careul în T: Pluton “râcâie” Berbecul și Balanța, din Capricorn. Vorbim de Pluton, deci, ceva ce trebuie transformat, exterminat, regenerat. Unde? În Capricorn, adică în regulile pe care societatea ni le-a impus. Unele sunt bune, unele nu. Ce nu este benefic, trebuie să dispară din rădăcină, zice Pluton.

În privința a ce? A regulilor care nu mai dau randament pentru exprimarea propriei personalități (Berbec) și pentru armonia în relații (Balanță).

Pentru că, toate aceste transformări trebuie să aibă un sens, că altfel pe mine mă ia capul :)))…mă uit să văd unde este Nodul Nord. Căci, altfel, umblăm ca bezmeticii, fără o țintă.

Calea de rezolvare a acestui careu în T vine din punctul opus al lui Pluton. Acesta ar fi Racul, al patrulea picior de la scaun, să nu se dezechilibreze. Adică, trebuie lucrat, în mod conștient, la calitățile semnului Rac. Altfel, concentrăm toată energia pe Pluton și nu ne găsim liniștea. Iar Luna, în această tensiune, este guvernatoarea punctului opus al lui Pluton, și anume, Racul.

Pentru că atunci când analizăm orice hartă, contează unde este Nodul Nord, căci lecțiile sunt făcute în așa mod încât noi să ajungem acolo…Ne orientăm către poziția Nodului Nord în Rac și chiar și a ascendentului, care este tot în Rac. Deci, aia e direcția pentru care ne transformăm și mașina în care trebuie să ne urcăm pentru a ajunge la destinație.

Să schimbăm conștient (și cu curaj), nevoia de imagine, pe cea a siguranței emoționale, de care ducem cu toții lipsă. De ce zic: cu curaj? Pentru că…semnul și calitățile care trebuie dezvoltate conștient sunt cele ale Racului (emoții, siguranță), iar modalitatea prin care acestea se pot exprima, o reprezintă Luna în Berbec (curaj).

Sau să le echilibrăm. De când au intrat Nodurile în Capricorn (Nodul Sud) și în Rac (Nodul Nord), despre asta a fost vorba. Să te responsabilizezi (adică să integrezi Nodul Sud) pentru propria fericire.

Asta înseamnă să renunți la tiparele sociale defecte, bolnave și să îți recunoști nevoile emoționale, care sunt ale tale, personale și nu ale altora. Iar siguranța emoțională ne face să mutăm munții. Nevoia de a fi îngrijit, de a avea un loc al tău, cuiva să-i spui “acasă”.

Trebuie să vedem și imaginea de ansamblu, și detaliile care o construiesc.

Echilibrul vine de la persoanele pe care le putem considera familie, care sunt acolo pentru orice moment în care suntem și, care ne încurajează și ne poartă grija. Nu cred că vom găsi alt echilibru…nici să fim doar pentru noi, să ne impunem prea mult, nu este o soluție. Nici să fim doar pentru alții. Și nici să ne gândim iar, cum am putea face să rezolvăm totul singuri (cum ar vrea Capricornul).

Echilibrul vine din calitățile pe care noi le putem dezvolta din Rac, și anume: feminitate (adică acceptarea cu curaj și fermitate a punctelor noastre sensibile, pentru că nu suntem roboței), nevoia de a fi îngrijit de ceilalți, de a îngriji pe ceilalți, sentimentul de comunitate. Dar, nu acel stil “corporatist” (nu mi-a venit alt cuvânt), ci cel familist.

Uranus va fi în opoziție cu Venus și inconjuncție cu Marte, adică, după ce că trecem prin transformări, mai vin și cu șocuri :))). Electroșocuri. Stați calmi, totul e sub control, când vorbim de Uranus :))). Dungă, ordonat, apretat! Din părți…

Cum spuneam, Uranus nu face decât să ajute, să ieșim mai repede de sub efectele lui Pluton. Chiar dacă prin aspecte “negative”. Posibil, la cele pozitive nu reacționam. Și atunci, musai se hotărî el, să vină cu tancul.

Că dacă Uranus vede că nimic…nimic…își pierde răbdarea: “băi, da’ mult vă ia” :))). Și își pierde răbdarea cu Marte și Venus. I se pare că Marte se câcâie să decidă între soluții (fiind în Balanță) și că Venus o ține pe ai ei cu suferința și dramele (fiind în Scorpion). Cred că Marte nu știe ce drama de-a lui Venus să aleagă :))). Fiind în recepție mutuală, sunt cam panicați.

Marte vede doar chiloți cu fundițe, Venus vede doar războaie, fiecare la celălat în casă…pfff. Ce-i la ăsta frate…Ce mă fac eu acum? Și Uranus vine cu fulgerul. Dă mama cu biciu’n mine! Imaginați-vă un bărbat, în casa unei femei și, o femeie în casa unui bărbat. Nu-mi spuneți că nu se ia fiecare cu mâinile de cap. :)))

Iar Marte este guvernator de Berbec, Venus, guvernatoare de Balanță și Luna, care este în aspecte tensionate cu Pluton, guvernatoare de ascendent. Uranus este în semnul lui Venus… încerc să leg toată harta și nu doar aspecte luate separat. Este un cocktail sau o shaorma cu de toate.

Așa cum noi, ca oameni, suntem legați energetic unul de altul, așa și planetele.

Tot trecem prin perioade de transformări pentru a înțelege că, prin procesul transformării, ai nevoie de ceilalți. Ni se cere să trecem printr-un proces atât de dureros, singuri. Pentru a demonstra ceva, posibil. Ce știu io ce inventară oamenii…câteodată am impresia că nu-s de aici. ?

Cei care au evoluat mai mult, și-au dat seama că suntem în legătură permanentă unii cu ceilalți. Că atitudinea : Ce faci tu, nu mă privește pe mine…sau ce se întâmplă cu ăia, nu e treaba mea…”, este o atitudine puerilă și narcisistă. Nu mai spun, distrugătoare.

Vine o perioadă (cu multe planete în Scorpion), în care ne dăm seama (optimista de mine), că energia nevăzută are o direcție foarte clară. Și că noi o direcționăm.

Prin cuvinte, gesturi, atitudini, acțiuni…

Lună plină în Berbec 14 octombrie 2019

DAR, pentru că este ca un dar (cadou) pentru noi, îl avem pe Jupiter în aspecte pozitive cu Luna și Soarele (de trigon și sextil). Cine rezistă și se adaptează schimbărilor, poate fi premiat. Jupiter este asociat cu dreptatea divină și protecția.

Jupiter este in domiciliu, foarte puternic și formează și el, aspecte la grad. Este asociat cu verbul: a înțelege și este optimist, corect, îți răsplătește experiențele pe măsura. Mesajul lui este că, prin experiențele trecutului, putem extrage adevărul, înțelepciunea și învățătura.

Ceea ce vă doresc și îmi doresc și mie! Să învățăm din trecut, din greșeli, din experiențe, să căpătăm mai multă înțelepciune și determinare să ieșim din situații de criză, să ne focusăm pe o țintă și să mergem cu incredere spre ea. 

Mai fac o paranteză:

Mă tot întreba cineva, de ce îl consider de Jupiter mai “rău” decât pe Saturn. Pentru că Saturn este acel om înțelept, profesorul. Nu este vesel și hăhăit dar, are răbdare. Stă acolo lângă tine, îți dă timp (Cronos).

Jupiter e țăcănit, nu era acolo când s-a împărțit răbdarea și când va intra în Capricorn, va inflama tot ce e incorect. E focos așa, te arde imediat :))). O să ne întrebe: “Ia, ce făcurăți cât a stat Saturn lângă voi? Nimic…?! Aha. Păi io nu am răbdarea lu’ ăla. “

Zic așa, pentru că pentru mine, mișcarea planetelor are un sens. Adică, nu cred în ipoteza coincidenței. Că vine Jupiter în Capricorn, după Saturn (și Pluton), degeaba, pur întâmplător. Ca la prezentarea festivalurilor de romanțe: Și acum..intră în scenă, din zona Banatului….Saturn”….urmează, din zona Olteniei…Jupiter”. Nu, au un sens.

Vorbiți din suflet, vedeți cine vă este aproape și va mângâie în acest proces al transformării.

Să avem o Luna plină, PLINĂ de curaj!

Astrolog Crina Constantin

https://voceaastrelor.wordpress.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share