Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Luni, steagul Suediei va fi arborat la sediul NATO

Suedia a devenit cel mai nou membru al NATO joi (7 martie 2024), după depunerea instrumentului său de aderare la Tratatul Atlanticului de Nord la Guvernul Statelor Unite la Washington DC.

  Odată cu aderarea Suediei, NATO numără acum 32 de țări printre membrii săi

„Aceasta este o zi istorică. Suedia își va ocupa acum locul cuvenit la masa NATO, cu un cuvânt egal în formarea politicilor și deciziilor NATO. După peste 200 de ani de nealiniere, Suedia se bucură acum de protecția acordată în temeiul articolului 5, garanția supremă a libertății și securității Aliaților. Suedia aduce cu ea forțe armate capabile și o industrie de apărare de primă clasă. Aderarea Suediei face NATO mai puternică, Suedia mai sigură și întreaga Alianță mai sigură. Aderarea de astăzi demonstrează că ușa NATO rămâne deschisă și că fiecare națiune are dreptul să-și aleagă propria cale”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Steagul Suediei va fi arborat alături de cel al celorlalți 31 de Aliați în cadrul unei ceremonii la sediul NATO de la Bruxelles luni (11 martie 2024) și, simultan, la comenzile NATO din Europa și America de Nord.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share