01/11/2020

Maestrul Boris Petroff a primit DIPLOMĂ DE ONOARE din partea Primăriei Târgoviște

La solicitarea UNITER (Uniunea Teatrală din România), maestrul Boris Petroff a fost premiat cu Diploma de onoare, de către Consiliul Local Municipal Târgoviște constituit în ședința ordinară din data de 18 decembrie 2019.

Maestrul Boris Petroff, actor și regizor, primește cu această ocazie și recunoașterea comunității târgoviștene, pentru o carieră impresionantă desfășurată de-a lungul a 55 de ani în slujba scenei teatrului românesc.

În propunerea UNITER se arată câteva repere din activitatea ca actor profesionist a Maestrului Boris Petroff:

”Debutul ca profesionist s-a făcut în 1964 la Teatrul de Stat din Oradea, actualul Teatrul ”Regina Maria”. Din 1996 până în 1974 a activat la Teatrul Tineretului Piatra Neamț iar din 1974 până la pensioanre a jucat pe scenele Teatrului Ion Creangă din București, Teatrului Evreiesc de Stat și Teatrului Nottara. A jucat peste 165 de roluri în piese din dramaturgia românească și universală, bucurându-și publicul în peste 4000 de reprezentații.

Breasla teatrală i-a recunoscut și răsplătit anii dedicați Teatrului. În anul 2004 Boris Petroff a primit premiul UNITER pentru Teatrul de Copii. O personalitate complexă, un actor cu 100 de fețe.

Boris Petroff și-a legat numele și de scena Teatrului Municipal Tony Bulandra Târgoviște, scenă pe care, de altfel și-a încheiat și prodigioasa carieră.

Boris Petroff la Târgoviște – ALBUM FOTO

A jucat în peste 165 de roluri în piese din dramaturgia românească și universală, în circa 4000 de reprezentații.

A avut apariții în peste 20 de filme artistice.

A jucat într-o multitudine de spectcaole de teatru de televiziune iar vocea sa ne-a bucurat în multe spectacole de teatru radiofonic, unde s-a remarcat prin realizarea regiei a unora dintre ele.

Pe 4 noiembrie 2019, Maestrul Boris Petroff a împlinit 80 de ani.”

 

La multi ani, Maestre!

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share