Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Mai e important să înveți limba engleză?

Cu atâtea tehnologii în plină dezvoltare, mai are rost să plătim bani pe cursuri de limba engleză?

Nu ar fi suficient să folosim engleza minimală pe care o prindem din filme, iar copiii din jocuri și de pe la școală?

Dacă ne uităm un pic la imaginea de ansamblu, pare că tehnologia încă nu a ajuns la nivelul la care să înlocuiască mintea umană sau să o antreneze fără efort din partea noastră. 

să înveți limba engleză

Nicio tehnologie actuală nu poate vorbi fluent, cursiv, în locul nostru în călătorii sau la ședințele de la birou. 

Ce poate face, însă, tehnologia, e să transforme predarea limbii engleze într-o activitate interactivă, plăcută. În plus, cursurile online de limba engleză ne scapă de timpul pierdut în trafic, banii consumați pe transport și toată oboseala specifică.   

Vezi ofertele disponibile în anul școlar 2023-2024 -> Cursuri engleza copii

Iată câteva motive pentru care învățarea limbii engleze este, în continuare, importantă!

  1. Ai acces la resurse aproape nelimitate de informații

Engleza este limba dominantă în mediul online, în informațiile științifice, în literatură și în tehnologie. Multe dintre cele mai relevante resurse, studii și informații de pe internet sunt disponibile în engleză. Cunoașterea limbii engleze îți oferă acces nelimitat la o vastă cantitate de cunoștințe și soluții.

  1. Îți asigură oportunități de carieră

În multe domenii profesionale, cunoașterea limbii engleze este un avantaj considerabil. Companiile multinaționale folosesc, în general, engleza ca limbă de lucru și comunicare. De asemenea, mulți angajatori caută candidați care pot comunica eficient în engleză pentru a deschide noi oportunități de afaceri și pentru a colabora cu parteneri internaționali.

  1. Poți călători și trăi experiențe culturale variate

Engleza este o limbă de comunicare globală, ceea ce înseamnă că poți călători în multe părți ale lumii și te poți simți confortabil în comunicarea cu localnicii dacă vorbești engleza. Aceasta îți oferă șansa de a experimenta culturi și tradiții diferite în timpul călătoriilor tale.

White Press107.png

  1. Beneficiezi de educație superioară

Multe dintre cele mai prestigioase universități din lume predau cursurile lor în limba engleză. Dacă îți dorești să studiezi în străinătate sau să accesezi programe de masterat sau doctorat la nivel internațional, cunoașterea limbii engleze este esențială.

  1. Îți deschide calea către o carieră internațională

Engleza este limbă oficială în organizații mondiale precum Organizația Națiunilor Unite (ONU) și Uniunea Europeană. Dacă te interesează politica internațională sau cariera diplomatică, cunoașterea limbii engleze este un pas important.

  1. Susține dezvoltarea personală

Învățarea unei limbi străine, precum engleza, îți stimulează creierul, îmbunătățește memoria și abilitățile de comunicare. De asemenea, te ajută să dezvolți încredere în sine și să îți extinzi cercul social prin cunoașterea oamenilor din întreaga lume.

  1. Inclusivitate culturală

Engleza facilitează accesul la cultura, muzica, filmele și cărțile din țări diferite. Prin învățarea acestei limbi, ai posibilitatea de a te conecta cu opere artistice și culturale din întreaga lume.

Putem trage concluzia că răspunsul la întrebarea „Mai e important să înveți limba engleză?” este un „da” hotărât. Engleza rămâne una dintre cele mai importante limbi din lume, având un impact semnificativ asupra educației, carierei și vieții de zi cu zi a oamenilor din întreaga lume. Chiar și într-o eră a tehnologiei avansate, învățarea și stăpânirea limbii engleze rămâne o investiție valoroasă în viitorul personal și profesional. În același timp, ne putem folosi de tehnologie ca să facilităm procesul și costurile pentru studiul limbilor străine. 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin