02/12/2020

Marius Dumitrache vs. Arhiepiscopia Targovistei

nifon

“În consecință, pentru că expertiza tehnică a arătat că imobilul este în pericol de dărâmare, C.J.D. a alocat doar 200.000 lei (nu jumătate de milion de euro, așa cum fals a afirmat), restul finanțării fiind asigurată de Arhiepiscopie și de Compania Națională de Investiții.”, ne informeaza biroul de presa.

Primim pe adresa redactiei, comunicatul de presa al Arhiepiscopiei Targoviste, in care jurnalistul Marius Dumitrache este acuzat ca dezinformeaza cititorii cu privire la diverse actiuni ale bisericii crestin-ortodoxe. Totusi, doua miliarde de lei oferiti pe plan local bisericii crestine -cultul ortodox, este o suma la care adaugate toate celelalte alocari din timpul unui an bugetar, afecteaza major nivelul de trai al populatiei care se zbate in saracie.

Cotidianul nostru, Oficial Media, sprijina ancheta de investigatii a domnului Dumitrache, asa cum deopotriva ofera publicului cititor informatii legate de activitatea umanitara a bisericii. In ceea ce priveste sumele alocate de catre CJD si CLM, Arhiepiscopiei Targoviste, ne declaram impotriva acestor finantari care din punct de vedere legal incalca articolul 29 din Constitutia Romaniei, administrativ, constituie un management defectuos in conditiile in care orasul Targoviste si judetul Dambovita au nevoie de investitii, si, deopotriva, moral, intrucat este un soi de “talharie” moderna a contribuabililor.

De asemenea, confesiunea ortodoxa este o traditie, un obicei pe care majoritatea romanilor si l-a asimilat si care face parte din dreptul la libertatea religioasa a fiecarui cetatean, dar NU PREZINTA O OBLIGATIE CETATEANEASCA. In acest sens, vom promova intotdeauna actele caritabile ale acestei confesiuni, precum si a tuturor celorlalte culte care apeleaza la ziarul nostru, cu mentiunea ca ele nu sunt institutii publice- guvernamentale si prin lege, nu au dreptul sa influenteze nicio institutie a statului, fiind autonome fata de acestea si avand propriile surse de finantare.

In consecinta, atat CJ Dambovita, cat si CLM Targoviste, au maturitatea necesara sa hotarasca daca sprijina o miscare religioasa sau de orice natura individuala optionala, sau manageriaza cu banii contribuabililor, nevoile acestora, in ordinea prioritatilor reale, morale si legale.

Oficial Media nu detine informatii pro sau contra celorlalte subiecte din litigiul celor doua parti, in speta, jurnalistul Marius Dumitrache vs. Arhiepiscopia Targovistei si ca urmare nu poate publica si publicita comunicatul oferit de biroul de presa al Arhiepiscopiei.

Ramanem in continuare alaturi de orice miscare nonguvernamentala, de toate actele pro-bono ale cultului ortodox, fara a cadea in capcana manipularilor si a exploatarilor subliminale, atunci cand demersurile acestora depasesc limitele legilor statului prevazute in Constitutia Romaniei.

Multumim Arhiepiscopiei Targoviste pentru intelegere si colaborare.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share