Marș de protest împotriva violenței domestice organizat la Târgoviște

violenta-in-familie

Avand in vedere, Campania Internationala „16 zile de activism impotriva violentei in familie” stabilita cu incepere din data de 25 noiembrie – Ziua internationala de lupta impotriva violentei asupra femeii, iar pentru incheiere data de 10 decembrie – Ziua Internationala a Drepturilor Omului, Directia de Asistenta Sociala Targoviste prin Centrul rezidential de primire in regim de urgenta pentru victimele violentei domestice „Impreuna vom reusi”, organizeaza in data de 25 noiembrie 2016 o actiune stradala – mars de protest impotriva violentei domestice, informează într-un comunicat de presă, Mihaela Comoragiu, șef centru.

Scopul acestei actiuni este de prevenire si combatere a fenomenului violentei domestice prin informarea si sensibilizarea comunitatii cu privire la fenomenul social cu efecte grave pe care il are mediul familial violent asupra membrilor unei familii si a societatii in general.

Obiectivele urmarite in aceasta campanie sunt:

– sensibilizarea si implicarea activa a comunitatii cat si constientizarea faptului ca violenta domestica este o grava incalcare a Drepturilor Omului;

– promovarea mesajelor de „toleranta 0” fata de violenta;

– informarea cu privire la legislatia din domeniu, mecanismele de solutionare a cazurilor de violenta domestica, precum si serviciile sociale suport disponibile pe plan local.

Programul de desfasurare a actiunii stradale intreprinse este urmatorul: 25 noiembrie 2016, ora 10,00, punct de plecare scuarul Primariei Municipiului Târgoviste, urmand traseul – strada Poet Grigore Alexandrescu – B-dul. Mircea cel Batran – Prefectura Dambovita.

Pe durata marsului, vor fi strigate sloganuri anti-violenta, vor fi impartite flori cu mesajul ”Daruieste, nu lovi”, iar participantii vor avea bannere, pancarte si elemente de impact – haine sfasiate. La final, se vor inalta 100 de baloane albe, reprezentand numarul persoanelor, victime ale violentei in familie care au fost sustinute prin servicii sociale in schimbarea atitudinii fata de propria viata. În ultimii 3 ani au apelat la serviciile destinate victimelor violentei in familie prin Centrul rezidential de primire in regim de urgenta, un numar de 145 de persoane, 100 dintre ele au reusit sa isi schimbe viata si sa isi recapete demnitatea. Ca element de sensibilizare, se vor posta intr-un spatiu public, trei siluete de femei, martore tacute. Cele trei siluete sunt simbolul femeii ce sufera din cauza violentei in familie, unele dintre ele pierzandu-si viata. Fiecare silueta va avea inscriptionata o poveste a unui caz din judetul Dambovita. Prin aceasta, se doreste sublinierea faptului ca violenta in familie nu este o simpla poveste, sau ceva ce tine de mentalitate, ea poate fi fatala. In jurul siluetelor se vor aprinde lumanari. Estimam un numar de 500-1000 persoane participante la acesta actiune.

Update ora 13:00: 

dsc_0790
dsc_0838 dsc_0836 dsc_0818 dsc_0814 dsc_0809 dsc_0804 dsc_0796

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share